Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

QlikTech sluit bemiddelingsovereenkomst met SURFdiensten

Onderwijsinstellingen kunnen massaal aan de slag met QlikView

Hoofddorp, 12 juni 2007 - QlikTech, 's werelds snelst groeiende Business Intelligence (BI)-softwarebedrijf, heeft een driejarige bemiddelingsovereenkomst gesloten met SURFdiensten voor de levering van haar analysepakket QlikView, aan Nederlandse en Belgische onderwijsinstellingen. Het pakket is zowel beschikbaar voor intern gebruik (stafafdelingen) als voor educatieve doeleinden (studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers). De educatieoplossingen werden eerder met succes gelanceerd in Zweden en de Verenigde Staten.

SURFdiensten, met SURFnet en SURFfoundation onderdeel van SURF, is sinds 1991 dé licentieorganisatie voor het hoger onderwijs en onderzoek in Nederland en België. SURFdiensten biedt instellingen en hun studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers tegen gunstige condities via twee kanalen (SURFdiensten.nl en SURFSPOT.NL) een breed assortiment ICT-producten- en diensten aan. Daarbij werkt zij nauw samen met SLBdiensten en APS IT-diensten, die ICT-producten- en diensten leveren aan het voortgezet onderwijs, het voorbereidend beroepsonderwijs en het basisonderwijs.

De overeenkomst die QlikTech met SURFdiensten heeft gesloten, houdt in dat onderwijsinstellingen het recht hebben om voor een laag bedrag per jaar gebruik te maken van alle QlikView-producten. Instellingen die zich vóór 1 oktober 2007 inschrijven, krijgen een aantrekkelijke introductiekorting en betalen een nog lager bedrag. Naast het gebruik van QlikView binnen de instelling kunnen studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers thuis aan de slag met een out-of-the-box standalone-versie: QlikView Student. Instellingen voor voortgezet onderwijs en voorbereidend beroepsonderwijs worden via SLBdiensten in staat gesteld te profiteren van de QlikView-software.

QlikView, gebaseerd op de revolutionaire, intuïtieve AQL (Associative Query Logic)-technologie, onderscheidt zich van concurrerende tools door zijn extreme laagdrempeligheid. Het pakket laat zich in korte tijd implementeren en is door iedereen, zonder uitgebreide training en ondersteuning, te gebruiken: met één druk op de knop zijn data uit de meest uiteenlopende bronnen te analyseren. Dankzij deze baanbrekende technologie is de analyseoplossing van QlikTech bij uitstek geschikt voor toepassing in het onderwijs. Bij veel onderwijsinstellingen leeft de wens om hun studenten als eerste kennis te laten maken met nieuwe technologie en innovatief lesmateriaal. De overeenkomst tussen QlikTech en SURFdiensten biedt hun een uitgelezen kans om die wens in vervulling te laten gaan. Studenten kunnen QlikView gebruiken voor het analyseren van gegevens bij bijvoorbeeld stage- en afstudeerprojecten, waardoor ze beter voorbereid het bedrijfsleven binnenstappen.

Rogier Verheij, Country Manager Benelux van QlikTech, is verheugd over de overeenkomst. "De samenwerking met SURFdiensten is bijzonder omdat we daarmee inzetten op een ontwikkeling die, wat ons betreft, onomkeerbaar is. QlikView moet binnen afzienbare tijd niet alleen de eerste keus zijn voor iedereen die analysesoftware nodig heeft, maar ook (net als bijvoorbeeld Excel of Acrobat Reader) standaard op elke computer geïnstalleerd zijn. Gebruikers moeten het vanzelfsprekend gaan vinden dat zij iedereen een .qvw-bestand kunnen toesturen en dat de ontvanger daarmee uit de voeten kan. De keuze voor QlikView is dan geen strategische meer, maar een natuurlijke. Eenvoudigweg omdat er geen beter, geen gebruiksvriendelijker product voorhanden is."

Ook Pieter Wolters, License manager bij SURFdiensten, is blij met de samenwerking: "Dankzij de overeenkomst met QlikTech hebben wij een interessant en vernieuwend product toe kunnen voegen aan ons portfolio. Een product dat vanwege zijn grote gebruiksgemak en unieke in-memory technologie zeer aantrekkelijk is voor zowel de onderwijsinstellingen zelf als de aan deze instellingen verbonden studenten. Met name dat laatste maakt de overeenkomst ook interessant voor QlikTech. Want als studenten tijdens hun studie QlikView gaan gebruiken, is de kans groot dat zij de software later in het bedrijfsleven ook zullen gaan gebruiken."

DEMO QLIKVIEW 8

QLIKVIEW TRIAL

PERSARCHIEF

Over QlikTech

QlikTech is 's werelds snelst groeiende Business Intelligence (BI)-softwarebedrijf. QlikView, het vlaggenschip van het bedrijf, heeft momenteel 266.000 gebruikers bij 5.922 klanten in 74 landen, verspreid over de hele wereld. Iedere dag verwelkomt QlikTech gemiddeld ruim twaalf nieuwe klanten. Door deze explosieve groei heeft het bedrijf zijn inkomsten, zowel in 2005 als in 2006, met tachtig procent zien stijgen.

QlikView maakt het zeer eenvoudig om verfijnde analyses te implementeren, te gebruiken en te onderhouden. Met QlikTechs gepatenteerde in-memory BI-technologie kan de gebruiker reusachtige dataverzamelingen direct in het interne geheugen van de computer laden en manipuleren. Dit kan al op relatief simpele hardware, wat een betaalbare, brede implementatie binnen slechts twee tot drie weken mogelijk maakt.

QlikTech, in 1993 opgericht in Zweden, heeft vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Scandinavië en de Benelux (Hoofddorp). Het bedrijf werkt wereldwijd met meer dan vijfhonderd partners. Tot de klanten in de Benelux behoren: ABX Logistics, ADP, Atos Origin, ING Trust, KLM, MarktSelect (Graydon), Merck Sharp & Dohme, Panasonic, Schenker, ThiemeMeulenhoff, TNT en Zurich Verzekeringen.



Ingezonden persbericht