Ingezonden persbericht


NIEUWE WESTERN DIGITAL PASSPORT COMBINEERT OPSLAGCAPACITEIT VAN 250 GB MET UITERST COMPACT FORMAAT

Draagbare harde schijf perfect geschenk voor vaderdag

Amsterdam, 12 juni 2007 - Western Digital Corp. (NYSE: WDC) breidt zijn portfolio van eenvoudig te gebruiken externe harde schijven voor consumenten uit met de 250 GB WD Passport® Portable Drive. Deze nieuwe opslagoplossing biedt consumenten een van de eerste draagbare handheld-opslagapparaten met een opslagcapaciteit van maar liefst een kwart terabyte.

De WD Passport Portable Drives zijn wereldwijd enorm populair dankzij hun plug-&-play mogelijkheden, stijlvolle en draagbare ontwerp en de opvallende pianozwarte kleur. Deze lichtgewicht disk weegt minder dan 150 gram en past prima in een broekzak of tasje. Het is dan ook de perfecte gadget om back-ups te maken van bijvoorbeeld digitale foto's, HD-videobeelden en muziekbestanden. Gebruikers kunnen met de WD Sync(TM)-software, desktop-content overal mee naartoe nemen. De software vereenvoudigt de synchronisatie van persoonlijke bestanden en Microsoft® Outlook®-data. Dankzij 128-bits encryptie is data altijd beveiligd. Bij onverhoopt verlies kan de gebruiker er dus van op aan dat zijn gegevens niet in verkeerde handen vallen. De WD Passport 250 GB is voorzien van Google(TM)-software. Gebruikers kunnen met Google Desktop Search(TM) snel bestanden terugvinden, foto's beheren met Picasa(TM) en met de Google Toolbar(TM) eenvoudig webbestanden doorzoeken.

"Mediacontent met hoge opslagvereisten van bijvoorbeeld 10 megapixel-camera's en HD-videocamcorders vereisen krachtige opslagoplossingen. Met zijn 250 GB-capaciteit en compacte formaat is de nieuwe WD Passport Drive een perfecte keuze", zegt Jim Welsh, vice-president en algemeen directeur van de branded products group van Western Digital. "WD Passport is de ideale reisgadget voor consumenten die hun digitale portfolio mee willen nemen."

Beschikbaarheid en prijs
De WD Passport Portable Drives en de WD Passport-hoesjes zijn te verkrijgen bij (online) verkooppunten van Western Digital en via de eigen webwinkel (www.shopwd.com). De adviesprijs voor de WD Passport Portable Drive 250 GB is ongeveer 199 euro (incl. BTW).

Een productsheet met specificaties en foto's van de WD Passport Portable Drives zijn beschikbaar op http://www.westerndigital.com/en/products/Products.asp?DriveID=317.

Over WD
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storagemarkt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storageproducten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.