Politie Amsterdam-Amstelland



Man doodgeschoten in flatgebouw / Geldershoofd (12/06/07)

Maandagnacht werd in een flatgebouw aan Geldershoofd het levenloze lichaam aangetroffen van een 30-jarige Nigeriaanse man. Hij bleek door vuurwapengeweld om het leven gekomen. Bureau Opsporing van district Oost heeft de zaak in onderzoek. Even na 23.00 uur kreeg de 1-1-2 alarmcentrale een telefoontje dat er een man op de grond lag in een portiek van Geldershoofd en er mogelijk was geschoten. Agenten en hulpverleners reageerden onmiddellijk maar voor het slachtoffer bleek alle hulp tevergeefs. Uit eerste onderzoeksresultaten blijkt dat de man is doodgeschoten. Het Forensisch Technisch Onderzoeksteam heeft uitgebreid sporenonderzoek verricht op de plaats delict. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Jongetje (1,5 jaar) ernstig gewond bij aanrijding op trambaan / Nieuwezijds Voorburgwal (12/06/07)

Maandagavond raakte een 1,5-jarig jongetje zwaargewond nadat hij op de trambaan door een passerende taxi werd aangereden. Het kind is met ernstig hoofd- en nekletsel in een ziekenhuis opgenomen. Zijn toestand wordt omschreven als uitermate zorgelijk. De wijkteamrecherche van Bureau Nieuwezijds Voorburgwal onderzoekt de aanrijding. Even na halfnegen liep de vader met zijn zoontje op de Nieuwezijds Voorburgwal. Het jongetje wist aan de aandacht van zijn vader te ontsnappen en kwam onverwacht op de trambaan terecht. Een passerende taxi kon een aanrijding niet meer voorkomen waarna het slachtoffertje werd geraakt. Twee ambulances en politie-eenheden verleenden eerste hulp en ontfermden zich over de vader. Onder politiebegeleiding is het zwaargewonde kind naar een ziekenhuis overgebracht. De aangeslagen taxichauffeur is voor verhoor meegenomen naar een politiebureau maar werd later op de avond
Botendief op heterdaad betrapt / 1e Leliedwarsstraat (12/06/07)

Maandagochtend werd een 61-jarige man op heterdaad betrapt op het moment dat hij een bootje in het water van de Leliedwarsstraat wilde stelen. Twee surveillerende agenten zagen de man het bootje openbreken en rekenden hem in op het moment dat hij het kajuitje inging. De wijkteamrecherche van Bureau Lijnbaansgracht heeft de zaak in onderzoek. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.