Ingezonden persbericht


Dow Jones en Progress Apama integreren 'elementized news feeds' in algorithmic trading platform

Integratie maakt opname van realtime nieuws in trading strategieën van financiële instellingen mogelijk

Rotterdam, 12 juni 2007 - Progress Software en Dow Jones & Company zijn overeengekomen om wereldwijd de Dow Jones Elementized News Feed via het Progress® Apama® Algorithmic Trading Platform aan te bieden. Deze overeenkomst stelt financiële instellingen in staat om binnen het Progress Apama-platform direct en continu complexe marktgebeurtenissen en nieuws te analyseren, te evalueren en er op in te spelen. Progress Apama is het eerste algoritmische handelsplatform dat voorzien is van Dow Jones Elementized News Feed.

Afzonderlijk gemerkte, door de computer leesbare informatie van de Dow Jones Elementized News Feed zal via een speciale Dow Jones nieuwsadapter op het Apama-platform worden aangeboden. Met dit pakket, voorzien van een set Apama SmartBlocks(TM)*, kunnen financiële instellingen algorithmic trading strategieën ontwerpen, testen en toepassen die gebruik maken van beursgerelateerd nieuws (nieuws dat een direct effect heeft op de prijzen van aandelen, derivaten, buitenlandse beurzen en fixed-income instrumenten).

Het Apama event-processing platform, voorzien van de meest gebruikte complex event processing (CEP) engine op de markt, stelt financiële instellingen in staat om complexe marktgebeurtenissen en real-time nieuws te analyseren en erop te reageren. De algoritmes ontworpen met Apama kunnen nu dus de DowJones nieuwsfeed, die nieuws levert omtrent economische indicatoren en bedrijfsgebeurtenissen, verwerken en combineren met algoritmes die andere informatie feeds verwerken. De nieuwsfeed stopt afzonderlijke nieuwsfeiten - economische informatie, bedrijfsgebeurtenissen, timestamps, ticker-symbolen en belangrijke metadata - in XML-gemerkte velden waar de Apama applicatie toegang toe heeft.

Dennis Cahill, senior vice president en chief product officer bij de Dow Jones Enterprise Media Group, vertelt: "Dow Jones vernieuwt de manier waarop nieuws door algorithmic trading applicaties geanalyseerd en verwerkt wordt. Onze samenwerking met Progress en het vooraanstaande Apama algorithmic trading platform is een direct gevolg van de groeiende vraag bij handelaren naar snelle besluitvorming omdat nieuws steeds sneller en automatischer wordt."

Dr. John Bates, oprichter en vice president van Apama Products bij Progress Software: "Economisch, politiek en zakelijk nieuws hebben een aanmerkelijke invloed op het gedrag van de markt. Tot nu toe is het echter moeilijk gebleken om dergelijke informatie in geautomatiseerde trading applicaties in te bouwen. Dit was nog moeilijker in real-time, dus op het moment dat het nieuws plaatsvindt. De Dow Jones Elementized News applicatie zal de mogelijkheid van financiële instellingen vergroten om geavanceerde op nieuws gebaseerde handelsstrategieën te bouwen. Gestructureerde nieuws feeds leveren de specifieke informatie en context die algorithmic trading applicaties nodig hebben. We zijn erg blij met de potentiële mogelijkheden die onze samenwerking met Dow Jones ons biedt en zijn er trots op samen te werken met zo'n betrouwbare en wereldwijde nieuwsleverancier."


* SmartBlocks zijn flexibele onderdelen die van broncode voorzien zijn en die direct in trading strategieën kunnen worden geïntegreerd

Over Dow Jones & Company
Dow Jones & Company (NYSE: DJ; dowjones.com) is een leverancier van wereldwijd zakennieuws en informatiedienstverlening. Zijn Consumer Media Group publiceert The Wall Street Journal, Barron's, MarketWatch en de Far Eastern Economic Review. Onder zijn Enterprise Media Group vallen Dow Jones Newswires, Factiva, Dow Jones Client Solutions, Dow Jones Indexes en Dow Jones Financial Information Services. De Local Media Group werkt met community-based informatie-franchises. Dow Jones is mede-eigenaar van SmartMoney samen met Hearst. Dow Jones levert nieuws aan CNBC en radiostations in de V.S.

Progress Software Corporation
Progress Software Corporation (Nasdaq: PRGS) is een leverancier van software voor de ontwikkeling, implementatie, integratie en het beheer van bedrijfsapplicaties. Progress Software streeft er naar de voordelen van informatietechnologie te maximaliseren en tegelijkertijd de complexiteit en de total cost of ownership te minimaliseren. Meer informatie over Progress Software is te vinden op www.progress.com.

Over Progress Apama
Het toonaangevende Progress Apama platform is het meest complete event processing platform van de financiële sector. Zowel sell-side als buy-side instellingen kunnen profiteren van de geavanceerde functionaliteit en uitstekende prestaties in een serie van applicaties, waaronder algorithmic trading, risicobeheer, marktaggregatie en prijsstelling. De rijke ontwikkelomgeving van het Apama platform stelt zakelijke gebruikers in staat om unieke gedifferentieerde event processing strategieën te ontwerpen, testen en in te zetten. Meer informatie over het Progress Apama platform is te vinden op: www.progress.com/apama.