Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Rekenkamercommissie onderzoekt kwaliteit programmabegroting 2007

De programmabegroting van de gemeente Utrechtse Heuvelrug voldoet nog niet altijd aan de wettelijke voorschriften. De programma-indeling is nog niet optimaal en de interne opbouw per programma is wisselend van kwaliteit. Daarnaast realiseert de raad zich nog te weinig wat de rol van de programmabegroting kan zijn.
Dit zijn de belangrijkste conclusies die de Rekenkamercommissie Utrechtse Heuvelrug trekt uit haar onderzoek naar de kwaliteit van de programmabegroting 2007. De Rekenkamercommissie heeft met dit onderzoek de raad geadviseerd en handvatten aangereikt ter verbetering van het gebruik van de programmabegroting. Zij heeft haar onderzoek gedaan tegen de achtergrond van de nog prille geschiedenis van Utrechtse Heuvelrug als gemeente.

De voorzitter van de Rekenkamercommissie, dhr. Henk Satijn: "De gemeente is eigenlijk nog maar net opgestart en zo'n begroting is behoorlijk ingewikkeld, maar wél erg belangrijk. Daarom heeft de Rekenkamercommissie voor alles eerst naar de begroting gekeken. Hoewel er sprake is van een fors aantal aanbevelingen, vindt de Rekenkamercommissie dat de gemeente al goed op weg is. Het kan echter nog beter. De wethouder financiën, Wim van Wikselaar, heeft al aangegeven onze aanbevelingen te gebruiken bij de opzet van de volgende begroting."

De Rekenkamercommissie, als adviesorgaan van de raad, reikte vrijdag 8 juni het eerste exemplaar van het rapport uit aan de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester G.F. Naafs.

Het rapport is te verkrijgen bij de griffie van de gemeenteraad.