Politie Midden- en West Brabant

Steekincident na verkeersruzie in Breda

BREDA, 12 juni 2007

Steekincident na verkeersruzie in Breda

BREDA: De Bredase politie stelt een onderzoek in naar een steekincident dat zich voordeed naar aanleiding van een verkeersruzie. Het geweld vond plaats op dinsdagmiddag 12 juni 2007 rond 15.50 uur op de Tilburgseweg in Breda. Bij het incident raakte een 39-jarige man uit Bergen op Zoom gewond. Hij verkeert niet in levensgevaar.

Kort voor het incident ontstond er kennelijk onenigheid in het verkeer tussen twee automobilisten. Dat gebeurde op de rijbaan in zuidelijke richting van de A-27. Beide partijen namen de afrit Breda Noord, naar de Tilburgseweg toe. Onderaan de afrit stapte een betrokkene uit om zijn voorganger aan te spreken. Nadat het slachtoffer het portier van zijn voorganger had geopend, werd hij gestoken met een steekvoorwerp. Het slachtoffer raakte daarbij gewond en ging op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis. Zijn belager ging er daarna vandoor. Tijdens zijn vlucht veroorzaakte de verdachte nog een aanrijding met een toevallige getuige.

Het 39-jarige slachtoffer bleek niet levensgevaarlijk gewond te zijn geraakt. De man wilde echter geen aangifte doen, wat het politie onderzoek naar exacte toedracht bemoeilijkt.
Het slachtoffer reed ten tijde van het misdrijf in een grijskleurige Ferrari personenauto, voorzien van een Belgisch kenteken.

De politie zette in het kader van het sporenonderzoek de afrit Breda-Noord enige tijd af.
Tijdens het onderzoek zijn er door een politiehelikopter ook luchtfotos gemaakt van de plaats van het delict. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Auteur: Jeroen Steenmeijer