Provincie Groningen

Jongerenfilm over de provincie in première 12 juni 2007

Vandaag ging de film 'What's going on', Provinciale Staten in beeld, in première. De film, gemaakt door jongeren van het trendteam van de provincie Groningen, is bedoeld om jongeren een beeld te geven van wat de provincie Groningen zoal doet en wat de rol van de Staten hierin is.

Het idee ontstond om een dvd voor en door jongeren te maken, waarmee op een dynamische en beeldende manier wordt getoond wat de provincie doet. Jongeren weten veelal niet wat de provincie en de Staten zoal doen. Over het algemeen gaat het heel goed in de provincie Groningen en wat goed gaat, daar merk je niets van. Wat doen de Staten eigenlijk voor de provincie? De invalshoek van de dvd is dan ook: wat gebeurt er als de Staten (en de provincie) er niet zouden zijn? Juist, dan zou het 'een potje' worden! Vanuit deze invalshoek willen we de jongeren laten zien dat de provincie er wel degelijk toe doet. Still uit what's going on Still uit what's going on

Het scenario is bedacht door jongeren van het provinciale trendteam. Zij hebben een korte opleiding acteren en filmen gehad, zodat zij zelf volop konden meewerken aan het tot stand komen van de dvd.

De dvd is samen met de folder en de onlangs gelanceerde game onderdeel van het onderwijspakket van de provincie. De provincie gaat de dvd gebruiken bij bezoeken van scholen aan het provinciehuis en bij optredens van Statenleden op scholen.

De dvd is gemaakt door TOF Media, gevestigd in het Kunstencentrum in Groningen. Aan de film hebben onder meer meegewerkt: politie Delfzijl en Groningen, de gemeente Groningen, de brandweer rayon Noord Delfzijl, provinciale muskusrattenvangers, cultureel centrum de Molenberg Delfzijl, regionale ambulancezorg Groningen, het Fivelcollege, het Leon van Gelder, Arriva Loppersum, Old Cars Henk Slagter, Kunstencentrum Groningen, Theaterwerkplaats 'De Prins van Groningen' en Statenleden van de provincie Groningen.

13 juni 2007