Heldere dagen voor de gokindustrie


SCHIEDAM, 20070612 -- Vijf Europese aanbieders van online kansspellen die samen alleen al in 2005 voor ongeveer 1.4 miljard aan inkomsten hadden uit de Verenigde Staten zagen hun aandeelprijzen ineenstorten toen president Bush de nieuwe wetgeving kracht bijzette door deze verleden jaar oktober te ondertekenen.

Een vreemde coalitie van anti-kansspelen conservatieven, Las Vegas belanghebbenden en wethandhavers zaten achter de nieuwe wetgeving. Maar nu bekend is wat de impact is van deze nieuwe wetgeving "weinig daling in het aantal spelers" en een "verschuiving naar de meer louche aanbieders van kansspelen", geloven sommige analisten dat de V.S. zijn houding zal omkeren

Misschien het belangrijkste is dat "the House Financial Services Committee" op 8 juni 2007 een hoorzitting heeft gehouden waarin ze overwegen het voor banken en credit card maatschappijen, opnieuw wettelijk mogelijk te maken om betalingen te doen voor online kansspelaanbieders waardoor Europese kansspelaanbieders weer zaken kunnen doen in de V.S.

Als de nieuwe wetgeving het toelaat zal het zelfs mogelijk zijn dat de kansspelaanbieders uit Las Vegas zich "naar voorbeeld van de Engelse aanbieders", ook gaan bezig houden met andere spellen zoals lotto en kraskaarten.

Er is nog een groot groeipotentiaal binnen de Amerikaanse markt, dat geeft de Europese aanbieders een kans en deze zullen graag dit gokje wagen.

Ron Bode

Zie het volledige verhaal op http://www.gokker.eu/nieuws.html
info@gokker.eu