NEN


Symposium Is mijn product veilig?

dinsdag 24 april 2007, 09:00

Op dinsdag 12 juni 2007 organiseert de VWA in samenwerking met NEN en Stichting Consument en Veiligheid een symposium getiteld "Is mijn product Veilig?' Dit symposium wordt georganiseerd voor belanghebbenden in de baby- en kinderartikelen branche. De Nederlandse consument moet kunnen vertrouwen op het kopen van veilige producten. Bij baby- en kinderartikelen is het bekend dat bedrijven kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Bedrijven streven daarmee hetzelfde na als de wetgever, namelijk veilige baby- en kinderartikelen. Toch ontvangt de VWA zowel uit Nederland als uit Europa meldingen van onveilige baby- en kinderartikelen. Verondersteld kan worden dat het voor een importeur of producent soms lastig te bepalen is of een product veilig is

Bij de VWA is het bekend dat er binnen de sector baby- en kinderartikelen diverse vragen leven die gericht zijn op het signaleren van onveilige producten en de acties die daaruit voortvloeien. Deze vragen zijn:


1. Wanneer lever ik als bedrijf een veilig product?

2. Wanneer moet ik als bedrijf melden?

3. Wat doet de VWA met mijn melding?

4. Welke acties moet ik ondernemen bij een eventuele terugname?

5. Wat betekent Europa voor mijn bedrijf?

Het symposium hoopt bij te dragen aan het beantwoorden van deze vragen. maar vooral op de vraag "Is mijn product veilig?". Daarbij zal onder andere worden ingegaan op verschillende normen voor kinder- en babyartikelen.

Wilt u meer informatie of heeft u interesse om deel te nemen dan kunt u contact opnemen met: Marian Willemse, marian.willemse@vwa.nl of 070-4484060.