KNMG

KNMG-discourslezing 'Van traditionele bronnen naar medicijnen van de toekomst', georganiseerd door district Rotterdam

Datum 13-06-2007 t/m 13-06-2007
Geaccrediteerd? is aangevraagd
Locatie Stroom, Rotterdam

KNMG-district Rotterdam organiseert een discourslezing op 13 juni 2007 om 18.15 uur bij Stroom, Lloydstraat 1 te Rotterdam. Het thema is:

"Van traditionele bronnen naar medicijnen van de toekomst" o.l.v. Cees Beukelman, directeur van Phytogenix en docent aan de Universiteit van Utrecht

Van oudsher vormen planten de bron voor medicijnen. Ook heden ten dage vindt nog veel onderzoek plaats naar medicinale planten. In deze lezing geeft Cees Beukelman inzicht in het onderzoek naar medicatie van plantaardige oorsprong - van phyto-therapeutica tot farmaceutische preparaten. Ingegaan zal worden op een plaatsbepaling van deze medicatie. Veel patiënten gebruiken vrij verkrijgbare plantaardige produkten naast door de arts voorgeschreven medicijnen, wat door interacties niet van risico's is onbloot. Een aantal onderzoeksresultaten zal de revue passeren.

Na afloop van de lezing is er gelegenheid tot het aanzitten aan een gezamenlijk, bescheiden diner. Let op: U dient wel tevoren aan te geven of u hiervan gebruik wilt maken! Voor het diner is een geringe vergoeding verschuldigd van ¤ 12,50 (ter plaatse te voldoen).

U kunt u opgeven tot uiterlijk de maandag vóór de Discourslezing bij de secretaresse KNMG Rotter­dam, Janneke Vos, telefoon: 0180 - 619683, of per mail: dsb.rijnmond@planet.nl.

Accreditatie is aangevraagd voor sociaal geneeskundigen (artsen A&G, bedrijfs- en verzekeringsart­sen, artsen M&G) en huisartsen.

Geef u op tijd op, want vol is vol!