Ingezonden persbericht


De Bezige Bij presenteert: Kristien Hemmerechts in gesprek met Esther Freud, Edna O'Brien en Rachel Cusk

A V O N D V A N D E

E N G E L S E E N I E R S E L I T E R A T U U R

Kristien Hemmerechts in gesprek met

Esther Freud, Edna O'Brien en Rachel Cusk

Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam

woensdag 13 juni, aanvang 20.15 uur

toegang 10 / 7,50 euro

reserveren 020 623 13 11, receptie@felix.meritis.nl

Van 11 tot en met 17 juni presenteert De Bezige Bij de Week van de Engelse en Ierse Literatuur met nieuwe romans van een zestal belangrijke Engelse en Ierse schrijvers. Drie van hen komen naar Nederland voor de Avond van de Engelse en Ierse literatuur. Topauteurs Edna O'Brien, Esther Freud en Rachel Cusk praten met Kristien Hemmerechts over hun schrijverschap.

Edna O'Brien werd beroemd met haar roman De buitenmeisjes. De openhartige beschrijving van de vrouwelijke seksualiteit maakten het boek destijds tot een `succès de scandale'. Hoewel O'Brien al sinds 1960 in Londen woont, spelen al haar boeken zich in Ierland af. O'Brien heeft inmiddels vele romans op haar naam staan, waaronder de trilogie Het huis van de volmaakte eenzaamheid, Bij de rivier en Een wilde december. Haar nieuwste roman Avondlicht verschijnt op 12 juni.

Esther Freud brak in 1994 door met haar roman Hideous Kinky (vertaald als De kleur van henna), die gaat over haar merkwaardige jeugd in Marokko. In haar romans spelen familierelaties een nadrukkelijke rol. Esther Freud is de dochter van kunstschilder Lucian Freud en de achterkleindochter van Sigmund Freud. Haar nieuwe roman Liefdesval speelt zich af in Toscane.

Rachel Cusk baarde opzien met haar boek In het land van moeders, over haar eerste jaar als moeder, waarin ze afrekent met de mythe van het moederschap. Tegelijk werd Cusk onder meer door het Engelse tijdschrift Granta uitgeroepen tot een van de meest beloftevolle auteurs. Die belofte loste ze in met haar roman Arlington Park. Het moederschap en familierelaties zijn een constante in het werk van Cusk, waarbij niemand aan haar scherpe pen ontsnapt. In juni verschijnt In de beste familie waarin ze de mythe van het ideale gezin doorprikt.

Gespreksleider van de avond is Kristien Hemmerechts (auteur, journalist en hoofddocent Engelse letterkunde aan de Katholieke Universiteit Brussel).

Voertaal: Engels

Aanvang: 20.15 uur

Toegang: 10 / 7,50 euro (CJP, 65+)

Reserveren: receptie@felix.meritis.nl, (020) 623 13 11


* * * * *

Binnenkort ook in Felix Meritis:


* * *

dinsdag 5 juni - 20.00 uur

Café Foreign Affairs: On the future of the EU

De correspondenten bij de Europese Unie Bernard Bulcke (De Standaard) en Adriana Cerretelli (Il Sole 24 Ore) alsook Ben van der Velden (voormalig correspondent van NRC Handelsblad) in gesprek met Frans Timmermans (staatssecretaris voor Europese Zaken) over de toekomst van de EU, over een nieuw Europees Verdrag en over de positie van Nederland. Lees verder