Gemeente Utrecht

Utrecht Werkt!

Wethouder Spit en Utrechtse ondernemers bespreken ervaringen met vraaggericht werken

Werkt de Utrechtse aanpak `Vraaggericht werkt'? Werkgevers mogen het zeggen komende woensdag 13 juni op een bijeenkomst voor Utrechtse werkgevers die samenwerken met VacatureServiceUtrecht, Matchbureau of Stichting Bundel. In de afgelopen anderhalf jaar zijn door deze vraaggerichte aanpak ruim 350 vacatures vervuld.

Wethouder Marka Spit van Sociale en Economische Zaken wil op 13 juni graag horen hoe de werkgevers de aanpak 'Vraaggericht werkt' ervaren. "Via onze projecten hebben wij veel te bieden, maar we kunnen niets zonder de medewerking en het vertrouwen van de werkgevers. Ik wil ze graag bedanken voor hun betrokkenheid tot nu toe. Het zou prachtig zijn als we ook andere werkgevers met deze aanpak kunnen inspireren."

Kansen
Door de aantrekkende economie zijn er voor Utrechters meer kansen op werk. Maar niet iedereen vindt de weg naar de arbeidsmarkt. De uitdaging ligt in het bijeen brengen van vraag en aanbod: komen tot de juiste match. Binnen 'Utrecht Werkt' werken VacatureServiceUtrecht, Matchbureau en Stichting Bundel (gezamenlijke Utrechtse ondernemersverenigingen) samen in een vraaggerichte benadering van werkgevers met een personeelsvraagstuk. Deze dienstverlening is gratis. Op basis van de wensen van de werkgever worden vanuit de diverse bestanden werkzoekenden geschikte kandidaten geworven. Juist op een krapper wordende arbeidsmarkt biedt dat kansen. Zowel voor werkgevers die geschikt personeel zoeken, als voor werkzoekenden die weer willen meedoen in het arbeidsproces.
Dat praktijkervaringen aansluiten bij analyses van de arbeidsmarkt blijkt uit de publicatie 'Utrecht Werkt, trendrapportage economie 2007', die op deze bijeenkomst wordt uitgereikt.

Programma
De middag begint om 15:00 uur met een welkom door wethouder Marka Spit. Daarna wordt er een speciaal voor deze middag opgenomen interview getoond met Jan van Zijl, voorzitter van de Raad voor Werk en Inkomen. Hij geeft zijn visie op de huidige én toekomstige arbeidsmarkt en besteedt ook aandacht aan de Utrechtse aanpak. Wethouder Marka Spit zal hier vervolgens op reageren in een vraaggesprek met gespreksleider Henk van der Feest. Daarna worden concrete ervaringen van Utrechtse werkgevers met Utrechtse 'matches' gepresenteerd, is er ruimte voor ontmoeting en reacties uit de zaal. Vanaf 17:45 uur kan men onder het genot van een hapje en een drankje ervaringen uitwisselen.

Noot voor de media

Pers is van harte welkom deze bijeenkomst bij te wonen. Locatie: Stadhuis, Korte Minrebroederstraat 2. Voor aanmelding of meer informatie over het programma kunt u terecht bij Communicatie Dienst Stadsontwikkeling, 030 - 286 7328.

Hier kunt u alvast een samenvatting aanvragen van 'Utrecht Werkt, trendrapportage economie 2007' opvragen. Vanaf 13 juni staat het rapport ook op de website van de gemeente Utrecht.