Ingezonden persbericht


Start cultureplayer tijdens het holland festival

Op 13 juni geeft het Holland Festival het startschot voor de lancering van Cultureplayer.
Via de stichting Cultureplayer worden de werelden van cultuur en ICT met elkaar verbonden. Het gaat om een nieuwe technologie die het mogelijk maakt om content (zoals bijvoorbeeld live voorstellingen en concerten) wereldwijd toegankelijk te maken voor internetgebruikers.

Van 21.00 tot 22.30 uur is in dat kader de voorstelling Sharing the Same Shade van de
Veenfabriek via een live verbinding wereldwijd te volgen op de website van het Holland Festival: www.hollandfestival.nl.

Over de stichting Cultureplayer
De stichting is een initiatief en samenwerkingsverband tussen het Amsterdams Uitburo (AUB), Fabchannel en FutureWeb. Het AUB als promoter van het gehele culturele aanbod en de publiekswerving in Amsterdam, Fabchannel omdat zij registraties van uitvoeringen in Paradiso en De Melkweg verzorgen en deze via internet wereldwijd ter beschikking stelt en FutureWeb vanuit hun doelstelling om krachtige bedrijven, goed georganiseerde instellingen en veelbelovende projecten, te bundelen die superbreedband producten en diensten ontwikkelen.
De gemeente Amsterdam ondersteunt dit project vanuit het programma Amsterdam Topstad, dat bedoeld is om de internationale concurrentiepositie van Amsterdam te verbeteren.

De stichting heeft tot doel tien Amsterdamse, veelal internationaal toonaangevend culturele instellingen, te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun internetstrategie. Het betreft naast het Holland Festival, IDFA, Rijksmuseum, Van Gogh Museum, de Stadsschouwburg Amsterdam, Theater Carré, de Openbare Bibliotheek Amsterdam, De Meervaart, het Concertgebouw/Concertgebouworkest, De Nederlandse Opera en het Muziektheater.

Over de voorstelling Sharing the Same Shade
De voorstelling is een mengeling van popmuziek, theater-performance, dans en beeldende kunst rond een persoonlijkheidstest voor jeugdige delinquenten.
Vanaf 23.00 uur wordt ook de band Track door Cultureplayer opgenomen. Dit optreden maakt onderdeel uit van de after-party die voor iedereen vrij toegankelijk is. De opnames van Track worden niet live via internet uitgezonden maar zijn, evenals Sharing the Same Shade, vanaf 14 juni ook via www.hollandfestival.nl on demand te bekijken.

Wethouder Carolien Gehrels: Het bijzondere aan dit project is dat cultuur nu toegankelijk wordt voor een veel groter publiek. Amsterdammers kunnen via internet zien wat er in hun stad gebeurt op cultureel gebied. Bovendien laten we aan de rest van de wereld zien wat Amsterdam allemaal te bieden heeft. Zo ?veroveren? we als Amsterdam de wereld via het world wide web.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald Koen, Projectleider Cultureplayer.
T: 020-6211309. E: pers@cultureplayer.nl. W: cultureplayer.nl