Nederlandse Tafeltennisbond


Trinko Keen wil 100.000 kinderen rond de tafel


13-06-2007
A.s. donderdag 14 juni 2007 is de landelijke aftrap van het project 'rondje om de tafel ' door Trinko Keen.

Iedereen kent het populaire tafeltennisspelletje `rondje om de tafel'. Overal wordt het gespeeld. Er zijn afgelopen jaar twee pilots gehouden. In Middelburg is in mei een geslaagd toernooi succesvol afgerond. In Rotterdam hebben circa 8000 basisscholieren met veel enthousiasme deelgenomen aan de voorrondes in de wijken en deelgemeenten. De finale wordt donderdag 14 juni 2007 in Ahoy gespeeld met circa 400 kinderen. Ook de voorzitter van NOC*NSF Erica Terpstra komt langs in Ahoy.

De doelstelling van het project is om zoveel mogelijk kinderen samen te laten spelen en sporten in teamverband. Op deze wijze werkt de sport mee om de inactiviteit van kinderen te doorbreken en onbewust de sociale vaardigheden verbeteren.

Het spel 'rondje om de tafel' is laagdrempelig, iedereen kan meedoen. Volgend jaar is het de bedoeling dat het project wordt uitgebreid naar
20 tafeltennisvriendelijke gemeentes. Uiteindelijk is het doel een nationaal kampioenschap 'rondje om de tafel' te realiseren.

Dit project richt zich op de driehoek school, vereniging en gemeente. Trinko Keen heeft voor dit project een stichting in het leven geroepen. De stichting is opgezet in samenwerking met de Stichting Alliantie Sport, NOC*NSF en de Nederlandse Tafeltennisbond.

De finales van het Rondje om de tafel voor basisscholieren worden donderdag vanaf 9.30 in Ahoy sportpaleis te Rotterdam gehouden. Om
16.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats.