Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 13-06-2007

Drugsdealer en twee gebruikers aangehouden

UTRECHT Met behulp van een alerte getuige heeft de politie dinsdag in het parkje aan de Tannhauserdreef een drugsdealer kunnen aanhouden. Het gaat vermoedelijk om een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Even later konden op station Overvecht twee gebruikers worden aangehouden, een 38-jarige Veenendaler en en 37-jarige Utrechter, die vermoedelijk drugs hadden gekocht.

De agenten surveilleerden in burger in de omgeving van de Van Brammendreef, de Teun de Jagerdreef en de Tannhauserdreef. De actie was speciaal gericht op de handel in drugs, aangezien de politie sinds begin deze maand meerdere meldingen had gekregen van drugstransacties in of in de buurt van het parkje.

Omstreeks 12.30 uur meldde een getuige dat er weer werd gedeald. Terwijl de agenten surveilleerden, kwam omstreeks 15.10 uur opnieuw een melding binnen. De agenten gingen er op af. Een van hen zag drie mannen in het park. Twee van hen wisselden iets uit. Aan de hand van het signalement dat de getuige opgaf, fietste hij achter de vermoedelijke dealer aan.

Op de Gloriantdreef kon de verdachte worden aangehouden. Hij bleek 43 bolletjes met waarschijnlijk harddrugs op zak te hebben en een flinke som geld. Een van de gebruikers bleek één bolletje op zak te hebben. De bolletjes en het geld zijn in beslag genomen.

De gebruikers zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De man die wordt verdacht van dealen is in verzekering gesteld. Uitgezocht wordt nog of hij rechtmatig in Nederland verblijft.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Een 39-jarige Utrechter is dinsdagochtend vroeg op heterdaad aangehouden op verdenking van autokraak. Omstreeks 05.45 uur kwam bij de politie een melding binnen van de inbraak. Een getuige zag een man wegrennen. Politieagenten troffen op de 2e Daalsedijk een man aan die voldeed aan het signalement. Bij zijn aanhouding had hij een multitool in handen. Deze bleek te zijn gestolen uit de auto. Ook had hij enkele batterijen op zak die afkomstig waren uit de auto. De verdachte is in verzekering gesteld.

Meld Misdaad Anoniem (M) nu ook lokaal ingezet

UTRECHT De Politie Utrecht roept bewoners van Kanaleneiland op informatie over woninginbraken te geven. Daarom gaat vanaf 13 juni de politie Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) wijkgericht inzetten tegen woninginbraken in de wijk Kanaleneiland.

Door middel van aparte wijkgerichte flyers hoopt de politie van het bureau Marco Polo in de wijk Kanaleneiland samen met de bewoners het aantal woninginbraken te verminderen.

Aanleiding van de actie is het grote aantal woninginbraken. Bij de politie is bekend dat veel bewoners wel weten wie verantwoordelijk zijn voor de inbraken, maar zij mogelijk uit angst voor represailles niets aan de politie willen vertellen.

Door nu Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) wijkgericht in te zetten, hoopt de politie deze mensen wel over de streep te trekken. Een tip die binnen komt bij M is altijd volledig anoniem. Bij Meld misdaad Anoniem (0800-7000) is namelijk uw telefoonnummer niet te zien en worden geen naam, adres of andere persoonlijke gegevens genoteerd. Anonimiteit staat altijd voorop.

Natuurlijk is het nog steeds zo dat iedereen die ziet dat een woninginbraak op dat moment gaande is, wordt verzocht direct 112 te bellen. Mocht men echter informatie hebben over wie bij een woninginbraak betrokken is, over een op hand zijnde woningkraak of weten wie in gestolen goederen handelt, dan kan men de politie of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) bellen!

Op woensdag 13 juni start de politie samen met Meld Misdaad Anoniem (M) met flyers. De flyers zullen over geheel Kanaleneiland via een groot aantal openbare instellingen worden verspreid.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Een agent in privétijd heeft woensdagmorgen een autokraker aangehouden. De agent werd omstreeks 04.35 uur wakker van glasgerinkel voor zijn deur in de wijk Zuilen. Hij keek uit het raam en zag een verdachte die in een auto die bij hem voor de deur stond zat te rommelen. De verdachte kroop vervolgens uit de auto en rende weg. De agent rende op blote voeten en in zijn boxershort achter de verdachte, een 32-jarige thuisloze, aan en kreeg hem op de Paardensprongstraat te pakken. De verdachte had de gestolen autoradio nog bij zich. Hij is ingesloten.

Ongeval onder invloed

UTRECHT Nadat hij dinsdagavond onder invloed van alcohol een paal van een verkeerslicht uit de grond had gereden, is een 45-jarige man uit Utrecht aangehouden.

Omstreeks 23.35 uur zagen getuigen dat een automobilist op de kruising Einsteindreef Brailledreef een verkeerslicht ramde. Na de aanrijding reed de bestuurder door in de richting van het ziekenhuis. Een getuige onthield het kenteken en schakelde de politie in. Agenten troffen de man thuis aan, hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De Utrechter werd aangehouden en moest een ademtest doen op het politiebureau; die wees uit dat hij 870 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Ook een 60-jarige Utrechter liep omstreeks 23.45 uur tegen de lamp met teveel alcohol in zijn lichaam, toen hij op het Salvador Allendeplein tegen een betonnen rand aanreed. Hij raakte niet gewond, maar zijn auto raakte dusdanig beschadigd dat het moest worden weggesleept. De man bleek 595 ug/l in zijn lichaam te hebben. Proces-verbaal is opgemaakt.

Bromfietsdief

UTRECHT Op het Keerkringplein is door omstanders een 16-jarige jongen aangehouden die verdacht wordt van het stelen van een bromfiets. Buurtbewoners zagen omstreeks 22.00 uur dat vier jongens een bromfiets wilden wegnemen. Ze wilden hier een stokje voor steken. Drie jongens konden ontkomen, maar de vierde (de 16-jarige jongen) werd in de kraag gevat. Hij is aangehouden.

Insluiper aangehouden

UTRECHT Op de Voorstraat is een 25-jarige man uit Utrecht aangehouden die verdacht wordt van een insluiping op de Boothstraat. Omstreeks 21.25 uur kreeg de politie de melding dat een insluiper was gezien in een woning. Een getuige belde de politie en voorzag agenten van een signalement. Een motoragent zag de man bij een winkel op de Voorstraat staan en hield hem aan. Hij is voor verhoor ingesloten.

Bedreigd met klauwhamer

UTRECHT Een 35-jarige vrouw uit Utrecht is dinsdag 12 juni aangehouden omdat zij haar buurvrouw met een klauwhamer zou hebben bedreigd.

De politie kreeg omstreeks 19.10 uur de melding dat op de Thomas a Kempisweg een vrouw door het lint was gegaan. Ze zou met een klauwhamer op haar buren zijn afgekomen. Een omstander had het wapen uit haar handen gepakt. Toen de agenten kwamen, was de vrouw nog steeds agressief. Ze is aangehouden en beoordeeld door een crisisarts. De zaak is in onderzoek.

11-Jarige fietsendief

UTRECHT Een 11-jarige jongen uit Utrecht is dinsdag op de Treek aangehouden voor diefstal van een fiets. De eigenaar van de fiets zag omstreeks 18.00 uur dat een groepje kinderen de fiets had weggenomen en er op fietste. De 11-jarige jongen kwam daarna de fiets weer terugbrengen, maar inmiddels waren er wel diverse forse beschadigingen aan de fiets. De eigenaar wilde eigenlijk geen aangifte doen, maar omdat de 11-jarige jongen al vaker met de politie in aanraking is gekomen, is hij toch door de politie aangehouden om een signaal af te geven richting hulpverlening.