Gemeente Stadskanaal

Onderzoek naar subsidieverstrekking

De komende weken voert de gemeente een onderzoek uit naar de subsidies die verstrekt zijn. Elk jaar zijn dat subsidies voor ongeveer 60 organisaties.De regels over wie subsidie ontvangt, de voorwaarden waaraan moet worden voldaan en de hoogte van het bedrag zijn opgenomen in het subsidieprogramma. De gemeenteraad stelt dit programma vast.

De komende weken vindt een evaluatieonderzoek plaats naar dit subsidieprogramma. De evaluatie moet antwoord geven op vragen als: hoe effectief zijn de subsidies, kan de regelgeving rondom de subsidieverlening simpeler, is de regelgeving voldoende helder en duidelijk. De evaluatie vindt plaats op verzoek van de gemeenteraad.

Bij het onderzoek worden uiteraard de subsidieontvangers betrokken: de verenigingen en stichtingen uit Stadskanaal. Dat gebeurt in de vorm van een schriftelijke enquête en een discussieavond op 19 juni in het gemeentehuis, aanvang: 19.30 uur. Alle subsidieontvangers hebben daarvoor inmiddels een uitnodiging ontvangen. Voor meer informatie hierover kunt u contact op nemen met dhr. R. Vorstenbosch, T (0599)
631 601.

Telefonische bereikbaarheid gemeentehuis op 19 juni

In de ochtend van dinsdag 19 juni zijn er werkzaamheden aan de telefooncentrale van het gemeentehuis van Stadskanaal. Het kan daardoor gebeuren dat we die ochtend moeilijk bereikbaar zijn. Dit geldt zowel voor het algemene telefoonnummer als voor de doorkiesnummers. Het servicenummer van de gemeente, T 0900-631 40 50, voor het melden van en vragen over onderhoud van openbare ruimte en afval, is wel gewoon bereikbaar. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in de loop van de ochtend afgerond.

Inzameling kleding

Op maandag 18 en dinsdag 19 juni zamelt Werkstad B.V. kleding in. Vanaf 8.30 uur kan de kleding in zakken en goed zichtbaar bij de weg gezet worden.

Het gaat om de volgende routes:

* Maandag 18 juni: Alteveer, Onstwedde, Smeerling
* Dinsdag 19 juni: Mussel, Kopstukken, Vledderhuizen

De volledige routes in alfabetische volgorde kunt u vinden bij de textielroutes onder Wonen & Leven.

Werkzaamheden aan de Scheepsjoagersbrug

In verband met renovatiewerkzaamheden is de Scheepsjoagersbrug vanaf woensdag 13 juni niet meer toegankelijk voor vaartuigen die breder zijn dan 5 meter. Op donderdag 5 juli en vrijdag 6 juli wordt er een nieuwe brug geplaatst, er is dan geen doorvaart mogelijk.

Ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben vrijstelling te verlenen aan:
* de heer E. Scheper, Streekje 11 in Alteveer voor het tijdelijk plaatsen van een woonunit op het perceel Tangerweg 6 in Alteveer.

Dit perceel is kadastraal bekend gemeente Onstwedde, met de kadastrale aanduiding U 46. Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en voor de periode van 18 maanden na het verlenen van de vrijstelling.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voor-nemen hebben vrijstelling te verlenen aan:
* de heer W. Fuhler, Geert Teistraat 43 in Stadskanaal voor het uitbreiden van de woning op het perceel Geert Teisstraat 43 in Stadskanaal.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Het ontwerp van deze vrijstellingsbesluiten en de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal.

Als u het niet eens bent met deze voornemens, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van 14 juni tot en met 25 juli 2007 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Voor nadere informatie over dit plan kunt u contact opnemen met de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de Gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage:

meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:
* J. Roeland, Stationslaan 17 in Stadskanaal voor het van toepassing worden van het Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer op een al aanwezige inrichting (Ubbo Emmius) aan de Stationslaan 17 in Stadskanaal.

* E.J. van Dijk, Dorpsstraat 51A in Onstwedde voor het van toepassing worden van het Besluit horeca, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer op een al aanwezige inrichting (de Smulpot) aan de Dorpsstraat 51A in Onstwedde.
* Noorderpoort college, Verzetsstrijderslaan 4 in Groningen voor het veranderen van een inrichting (NPC Comenius College Musselkanaal) aan de Nijverheidslaan 1 in Musselkanaal.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze meldingen (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de meldingen zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Uitwegvergunningen

In de periode van 4 tot en met 7 juni 2007 zijn de volgende uitwegvergunningen verleend:

Stadskanaal

* Heusdenlaan 21, d.d. 4 juni

* Abelenhage 16, d.d. 6 juni

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening bij burgemeester en wethouders worden ingediend. Als u nog vragen heeft over deze vergunning kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Kapvergunningen

Op 12 juni 2007 zijn de volgende kapvergunningen verleend.

Stadskanaal

Onstwedde

* sectie B nrs 9328 en 10447 24 bomen


* Valkenhorst 15 en 17 4 bomen


* Nachtegaalhof 8 5 bomen

Musselkanaal

* Jasmijnstraat/Hazelaarstraat 2 1 boom


* Horsten 20 1 boom

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden inge-diend.

Rectificatie Ontwerp-bestemmingsplan "Stadskanaal-Noord"

Burgemeester en wethouders van Stadskanaal maken bekend, dat vanaf 14 juni 2007 gedurende zes weken het ontwerp-bestemmingsplan "Stadskanaal-Noord" bij het publieksbureau van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal ter inzage ligt (op donderdag-avond tot
20.00 uur). Het plan ligt eveneens ter inzage in buurthuis "Het Lange End" aan de Scheepswerfstraat 5. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op de website www.stadskanaal.nl, onder wonen en leven, hoofdstuk plannen en projecten.

Het plangebied omvat globaal het gebied ten noorden van de Drouwenerkade en de Onstwedderweg tot en met de Unikenstraat, die grenst aan de gemeente Veendam, inclusief het uitbreidingsplan Waterland en wordt aan de westkant begrensd door de gemeentegrens met Aa en Hunze. Met het ontwerp-bestemmingsplan wordt onder meer beoogd de planologisch juridische regeling voor het gebied te actualiseren en gedeeltelijk te herzien.

Gedurende de termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplannen "Stadskanaal-Noord" indienen bij de gemeenteraad van Stadskanaal, postbus 140, 9500 AC Stadskanaal. Dit kan ook per e-mail: gemeente@stadskanaal.nl. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het publieksbureau, telefoon
0599-631436.

* 13 juni 2007