Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Warme lenteklusdag in Nieuw Crooswijk

Nieuw Crooswijk werd vorige week woensdag 6 juni wakker geschud door de Surinaamse Brassband, die de opening van de Lenteklusdag 2007 op het Paradijsplein verzorgde.

Onder de tropische zon zorgde deze Brassband meteen voor de ambiance die bij de Lenteklusdag hoort. Veel bewoners, maar ook de leerlingen van de basisschool De Waaier, kwamen achter de band bij de intocht op het Paradijsplein aangewandeld.

Het thema van de Lenteklusdag was Help een handje voor n plantje en dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Heel wat Crooswijkers gingen met het serviceteam van het WBR en de Werf van Gemeentewerken Kralingen-Crooswijk op pad om kleine klusjes op te laten knappen. De kinderen van de Waaier speelden onder leiding van de mensen van Thuis op Straat (TOS) aangepaste spelen, zoals de hondenpoeprace, lege blikjes werpen en het beschilderen van de citex deuren, die de leegstaande woningen in Nieuw Crooswijk verfraaien. De speciale vuilnisquiz, met vragen over hoe om te gaan met je afval viel bij de kinderen goed in de smaak, maar zeker ook het toneelstuk met als boodschap houd je wijk schoon was een succes. De Roteb had de Lenteklusdag uitgekozen om in opdracht van de deelgemeente een speciale grofvuilroute te rijden. Her en der in de straten hadden bewoners gehoor gegeven aan de oproep en massaal hun grofvuil op het trottoir gezet.

Op het Paradijsplein stonden gezellige kraampjes van onder andere de Lets Ruilwinkel, Stadstoezicht, Politie en natuurlijk het bloemenstalletje van Gemeentewerken, waar bewoners gratis een plantje konden afhalen. Om de belangstelling voor deelname van bewoners voor leefbaarheidsgroepen en de buurtgroep in Nieuw Crooswijk te vergroten, hielden medewerkers van de stichting Dock een enquête.