Gemeente Lelystad

Buurthuis de Bever sluit aan bij de Brede School

Buurthuis de Bever in de Waterwijk is woensdag 13 juni officieel aangesloten bij de Brede School in de Waterwijk. Wethouder Willem de Jager heeft namens de gemeente met een vertegenwoordiger van het buurthuis het convenant ondertekend.

Brede School

De Brede School in de Waterwijk is begin 2005 gestart met de tweede projectperiode. Vanaf de start zijn de volgende partners aangesloten: Maharishi Basisschool, De Fontein, De Poolster, P.C. Driestromenland,, stichting Kindercentra Lelystad, De Kubus, Stichting 3D en Sportbedrijf. Middels de buurtnetwerken 12- zijn ook de jeugdgezondheidszorg en politie aangesloten.

Samenwerking

Binnen het concept van De Brede School werken diverse basisscholen samen met uiteenlopende sport-, zorg- en cultuurorganisaties. De Brede School partners bieden kinderen tijdens en na schooltijd extra activiteiten aan zodat kinderen zich breder kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen ontdekken en ontplooien.

Op dit moment is er een Brede School samenwerkingsverband in de Waterwijk, de Boswijk en de wijken Jol, Galjoen, Punter.
---