Waterschap Rivierenland

Regelgeving Waterschap Rivierenland op internet

Waterschap Rivierenland heeft een flinke stap gezet in zijn digitale dienstverlening via internet. Sinds kort is het voor burgers, bedrijven en andere overheden mogelijk om via het digitale loket van de website www.waterschaprivierenland.nl de regelgeving van Waterschap Rivierenland eenvoudig op te zoeken. Waterschap Rivierenland voldoet hiermee als derde waterschap aan de wettelijke verplichting van het programma `Andere overheid' om voor het einde van het jaar bepaalde regelgeving digitaal beschikbaar te stellen.

Het actieprogramma `Andere overheid' streeft ernaar om alle wet- en regelgeving van lokale overheden, zoals gemeenten, provincies en waterschappen, via internet beschikbaar te stellen. Overheden moeten die wet- en regelgeving via standaard-publicatiemodellen online aanbieden. Die standaardisering zorgt ervoor dat wetten en regels in onderlinge samenhang via internet zijn te bekijken. Burgers die bijvoorbeeld een bouwvergunning willen aanvragen, krijgen in de toekomst met `één druk op de knop' alle geldende regels en wetten via internet in beeld. Ongeacht of dit nu de regels van gemeente, waterschap of provincie zijn.

Alle regelgeving op internet

Om de doelstelling van `Andere overheid' te realiseren, moeten ook de waterschappen hun regelgeving digitaliseren en via internet aanbieden. Daarvoor is afgesproken welk deel van de regelgeving minimaal via internet beschikbaar moet zijn voor eind 2007. Waterschap Rivierenland heeft niet alleen dat deel van zijn regelgeving nu al op de website staan, maar heeft op enkele peilbesluiten na alle regelgeving inmiddels via internet beschikbaar. Hieronder valt vanzelfsprekend ook de Keur. Dit is de regelgeving, waarin staat omschreven wat wel en niet mag in de buurt van dijken en watergangen.

Digitale dienstverlening

Het digitaliseren van regelgeving is een van de activiteiten van Waterschap Rivierenland om de dienstverlening via de website uit te breiden. Ook op andere terreinen neemt de dienstverlening via internet toe. Deze dienstverlening wordt aangeboden via het digitale loket op www.waterschaprivierenland.nl. Ook de andere rubrieken van de site zijn informatief met aandacht voor nieuws, projecten en de mogelijkheid om bijvoorbeeld de stukken in te zien waarover het bestuur en de bestuurlijke commissies vergaderen.