Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Lof van Staatsraden bij bezoek aan Feijenoord

Niets dan lof hadden de Staatsraden over het programma bij hun bezoek afgelopen vrijdag aan Rotterdam en de deelgemeente Feijenoord.

Advies over wetgeving
Staatsraden zijn de leden van de Raad van State. De Raad adviseert de regering en het parlement over wetgeving en spreekt recht in bestuursrechtelijke geschillen.

Jeugd
Het programma in Feijenoord richtte zich vooral op de jeugd en de aanpak van risicojongeren. Portefeuillehouder en vice-voorzitter van de deelgemeente, Robbert Baruch, verwelkomde de Staatsraden in het gebouw van Speeltuinvereniging Afrikanerplein.

Onderwerpen
Verschillende onderwerpen kwamen aan bod, zoals:
* De integrale aanpak van jongeren zoals beschreven in de onlang door het college van Burgemeester en Wethouders vastgestelde beleidsnotitie Ieder Kind Wint in Rotterdam;
* Van straataanpak naar gezinsaanpak (casusbespreking over risicojongeren door het jongerenwerk en de buurtagent die deelnemen aan het jeugdoverleg op wijkniveau)
* Het DOSA (= Deelgemeentelijke Organisatie Sluitende Aanpak)-netwerk als effectief middel, aande hand van een casus in de wijk. De casus ging over een gezin met twee tienerbroers, waar al langer van alles aan de hand is en vele vormen van hulpverlening zijn ingezet. En toch zijn, ondanks alle inzet de problemen nog niet opgelost.

* Een uitleg over het fenomeen gezinscoaches.

Onder de indruk
De Staatsraden was onder de indruk hoeveel er gebeurt in Rotterdam en Feijenoord. Het beeld van een stad dat de zaken voortvarend aanpakt, klopt wel degelijk, concludeerden ze.