Politie Midden- en West Brabant

40 Tips na uitzendingen over kinderlokker

TILBURG, 13 juni 2007

40 Tips na Bureau Brabant en Opsporing Verzocht over kinderlokker

TILBURG: De politie van MW-Brabant heeft dankzij de uitzendingen van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht 40 tips ontvangen over een kinderlokker die op woensdag 25 april 2007 probeerde een 10-jarig jongetje in de wijk Tilburgse wijk Blaak te ontvoeren. Tijdens de uitzending werden ook beelden getoond van twee zaken die mogelijk in verband staan met deze poging tot ontvoering. Dit is echter niet zeker.

Het tienjarige slachtoffertje in Tilburg was zoals eerder gemeld op woensdagmorgen, 25 april 2007 omstreeks 08.20 uur op weg naar school. Op de Jeker stapte uit een zwarte bestelbus, mogelijk Ford Transit, een man uit die het jochie probeerde in zijn auto te trekken. Gelukkig kwam er op dat moment een fietser langs, een jongen van circa 16-17 jaar met een stoppelbaard, waarna de dader de jongen loslaat, in zijn auto stapt en er vandoor gaat. Ondanks speurwerk is deze fietser nog niet achterhaald. De dader zou een blanke man zijn, rond de 20 jaar met een brede neus. Hij was in het zwart gekleed en had een zwarte muts op.

Op zaterdag 5 mei speelde tussen 15.00 en 16.00 uur een achtjarig meisje in een speeltuintje aan het Maalderijplein in Raamsdonksveer. Het kind werd daar door een haar onbekende, in het zwart geklede, man aangesproken en bij haar arm vastgegrepen. Het meisje wist zich echter los te trekken en is vervolgens hard naar huis gefietst. Het signalement dat het slachtoffertje geeft, lijkt op dat van de dader in Tilburg. Alleen had de dader nu geen muts op en wordt hij beschreven als kaal. Ook zij spreekt over een zwarte bestelbus, waar dan nog een tweede man in zat. Het derde geval speelde zich af in Etten-Leur. Daar werd op vrijdag 11 mei een tienjarig meisje op de Vinkenhoek lastig gevallen door twee mannen die in een zwarte personenauto reden. Het zou gaan om een grote en een kleine man. Zij boden het meisje een snoepje aan. Toen het kind wegliep gingen zij aanvankelijk achter haar aan, maar gaan er vervolgens in hun auto vandoor.

De politie benadrukt dat niet zeker is dat deze drie zaken met elkaar in verband staan. In elk geval zijn de gelijkenissen in de eerste twee genoemde zaken opvallend. Er kwamen tot op heden 40 tips binnen vooral over de gebruikte zwartkleurige bestelauto. Ook sloegen tipgevers aan op het signalement van de dader(s). Volgens de recherche zijn er zeker tips bij die verder uitgerechercheerd kunnen worden.

Auteur: Willem van Hooijdonk