Verzamelpersbericht woensdag

's-Hertogenbosch, 13-06-2007

Fietsendieven aangehouden

Vlijmen De politie heeft dinsdagmiddag een 15-jarige jongen uit Nieuwkuijk in zijn woning aangehouden. Getuigen hadden gezien dat hij op een schoolplein in Vlijmen aan de Jan Steenstraat een fiets had gestolen. De politie stelde een onderzoek in wat leidde tot de aanhouding van de verdachte. Hij komt in aanmerking voor strafafdoening via HALT. De politie trof de gestolen fiets aan bij de woning van de verdachte. De fiets werd inbeslaggenomen en is daarna teruggeven aan de eigenaresse, een 57-jarige vrouw uit Vlijmen.


---

's-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagavond een 28-jarige man uit Zaltbommel aangehouden op de Oude Engelenseweg, waar hij samen met een 38-jarige Eindhovenaar trachtte een fiets te stelen. De Eindhovenaar ging ervandoor op een andere vermoedelijk ook gestolen fiets (met fietstas). Hij werd even later aangehouden op de Celsiusstraat. De politie trof de vluchtfiets aan op de Ossenstraat. In de fietstas zat een kniptang waarmee het duo de fietssloten had geforceerd. Beide fietsen en fietstang zijn inbeslaggenomen voor nader onderzoek. De fietsendieven zijn ingesloten voor verhoor.


---

's-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 35-jarige Bosschenaar aangehouden op verdenking van fietsendiefstal, gepleegd op de s-Gravesandestraat. Een 18-jarige Bosschenaar deed hiervan aangifte bij de politie. De verdachte kon zich niet identificeren en verklaarde de fiets even daarvoor gekocht te hebben voor 10 euro. De politie heeft hem aangehouden op verdenking van diefstal/heling van de fiets. Tevens zal er onderzoek naar zijn identiteit worden gedaan. De verdachte is ingesloten.

Winkeldieven aangehouden

De politie kreeg dinsdagmiddag twee meldingen van winkeldiefstal. In totaal werden vier winkeldieven aangehouden in Oss en Schijndel:

Oss In een winkel aan het Heschepad trachtte twee Ossenaartjes van 11 en 12 jaar snoepgoed te stelen, maar ze werden betrapt door het personeel. Ze zullen een taakstraf krijgen bij Bureau HALT. Daarnaast krijgen ze een winkelverbod voor de duur van een jaar.


---

Schijndel De politie heeft tijdens een verkeerscontrole op de Boschweg in Schijndel een 22-jarige man uit Mill en een 42-jarige man uit Uden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Ze vervoerden in hun auto flessen Bacardi en een grote hoeveelheid oploskoffie. Deze goederen bleken afkomstig van diefstal, eerder die dag gepleegd bij twee winkels in Veghel. De politie verricht nader onderzoek en heeft de verdachten in het belang hiervan inverzekeringgesteld.

Politie treedt op tegen rijden onder invloed

Cuijk De politie heeft dinsdagavond op de Lavendel in Cuijk een 45-jarige automobiliste in haar woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Tevens is haar rijbewijs ingevorderd en ze kreeg een rijverbod voor de duur van 24 uur. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.


---

Boxtel De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Eindhovenseweg in Boxtel een 28-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Getuige meldt verdachte situatie op industrieterrein, politie houdt verdachte aan

's-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 26-jarige Bosschenaar aangehouden op de Zilverenberg. De man reed daar in zijn auto met gedoofde lichten over het industrieterrein. Een oplettende getuige vertrouwde het niet en waarschuwde de politie die de man heeft aangehouden. De Bosschenaar kon zich niet identificeren, gaf een valse naam op en had geen geldig rijbewijs. Hij is ingesloten voor verhoor en er werd een onderzoek gestart naar zijn identiteit. De politie controleerde de auto van de verdachte, maar trof geen inbrekerswerktuig aan.

Politie treedt op tegen huiselijk geweld

's-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagavond een 36-jarige Bosschenaar aangehouden voor huiselijk geweld. Hij had in de woning van zijn 23-jarige ex-vriendin vernielingen aangericht en bedreigingen geuit. Een vriend van de vrouw sprong tussenbeide en werd door de verdachte mishandeld. De politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij bekende de vernieling en mishandeling te hebben gepleegd.

Illegale vreemdeling aangehouden

's-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagavond een 39-jarige Amerikaan op zijn verblijfadres in 's-Hertogenbosch aangehouden. De man is illegaal in Nederland. Hij is ingeloten en hij zal worden overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Politie houdt Bosschenaar aan voor bedreiging

Rosmalen De politie heeft dinsdagavond op de Jupitersingel een 16-jarige Bosschenaar aangehouden voor bedreiging van zijn één jaar oudere ex-vriendin en haar vader. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich. Ook trachtte hij weg te vluchten op zijn scooter. De ex-vriendin deed eerder al aangifte bij de politie van smaad en bedreiging door de verdachte gepleegd. Hij is ingesloten voor verhoor.

Politie vordert rijbewijs in van veroorzaker verkeersongeval

Uden De politie heeft dinsdagavond op de Losplaats het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige automobilist uit Uden vanwege rijden met een te hoge snelheid en het vertonen van gevaarlijk rijgedrag. De Udenaar reed vervolgens met zijn auto tegen een lantaarnpaal. Hij raakte hierbij niet gewond. Zijn auto was total loss. De politie verrichtte ter plekke onderzoek naar de toedracht van het eenzijdige ongeval.

Politie treedt op tegen jeugdoverlast

's-Hertogenbosch Een 18-jarige man uit Herpen veroorzaakte dinsdagavond, samen met zijn onbekend gebleven vriend, overlast op het Stationsplein. Hij had met de trein gereisd zonder geldig plaatsbewijs en hij kon zich niet identificeren. Zijn vriend spuugde de 45-jarige conducteur in het gezicht, waarna de vriend ervandoor wist te gaan. Naar hem is de politie nog op zoek. Tegen de aangehouden man uit Herpen is proces-verbaal opgemaakt.

Een 29-jarige Bosschenaar werd eveneens op het Stationsplein aangehouden voor baldadigheid/vernieling. Hij trapte diverse prullenbakken omver. Naar eigen zeggen deed hij dit uit woede omdat hij geen geld uit de pinautomaat kreeg. Tegen de Bosschenaar is proces-verbaal opgemaakt.


---

Ussen/Lith De bike unit van de politie Oss heeft dinsdagavond op de Ussenstraat twaalf Osse jongeren gecontroleerd op de Jeugd Ontmoetingsplaats daar. Eén van de jongens kon zich niet identificeren en werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

De bikers controleerden ook bij de Looveltlaan, Twijnderweg, Wolfskooi, Braakstraat, Baljuwstraat, Kersenlaan, Heiuscheutstraat, Diamantweg en Grindlaan. Op geen van deze locaties werd hangjeugd aangetroffen, met uitzondering van de twaalf jongeren op de eerder genoemde Ussenstraat. Door opvallend in de wijk aanwezig te zijn en overlast direct aan te pakken, probeert de politie jeugdoverlast beheersbaar te maken en tot een minimum te beperken.

Man gewond na val van bespannen wagen

Boxtel Op de Roond in Boxtel is dinsdagmiddag een 61-jarige paardenmenner in zijn woonplaats lichtgewond geraakt bij een ongeval. De man zat samen met een 54-jarige plaatsgenote op een bespannen wagen toen het paard ineens op hol sloeg. De man en de vrouw vielen van de wagen, waarbij de man zijn oor bezeerde. De vrouw bleef ongedeerd. Het is nog onduidelijk waar het paard van geschrokken is. De man is naar het ziekenhuis vervoerd.

Laatst gewijzigd 13-06-2007 15:21 | © Politie Brabant-Noord