Ingezonden persbericht


Acht nominaties voor ETOP Innovation Award 2007

Acht exposanten van de vakbeurs Elektrotechniek zijn genomineerd voor de ETOP Innovation Award 2007. De winnaar wordt bekendgemaakt op maandag 1 oktober. 25 Bedrijven (de genomineerden inbegrepen) hebben van de jury het predikaat 'Innovator' gekregen. Alle Innovators dingen mee naar de Publieksprijs die op de laatste beursdag wordt uitgereikt. In totaal zijn 31 producten ter jurering aangeboden. Jurylid Hora Siccama roemde de kwaliteit van de inzendingen.

De nominaties werden bekendgemaakt op woensdag 13 juni in de Jaarbeurs in Utrecht tijdens de perspresentatie van de vakbeurs Elektrotechniek 2007.

Genomineerd voor de ETOP Innovation Award 2007 zijn: ABB met een multifunctionele inbouwdoos MD4050; Eaton Electric met de XanuraHome Control Box; Klop Innovations met de SpeedyWire; Megaman met een dimbare spaarlamp; Philips Lighting Benelux met de Beamer LED BCP725; Pilz Nederland met de SafetyEYE; de Twentsche Kabelfabriek met de RealEasy Box en Weidmüller Benelux met de FielDpower.

De inzendingen zijn beoordeeld op technische functionaliteit; economisch rendement; ergonomie en vormgeving; duurzaamheid; originaliteit en de wijze van presentatie van de inzending.

De Innovators, inclusief de acht nominaties zijn te zien in een speciaal ingerichte expositie in de corridor tussen de hallen 7 en 12. Beursbezoekers kunnen ze aan een kritische oordeel onderwerpen. Als ze hun stem uitbrengen op het in hun ogen beste product maken ze dagelijks kans op een iPod. Onder degenen die op de winnaar hebben gestemd wordt een TomTom verloot. De winnaar van de ETOP Innovation Publieksprijs wordt vrijdagmiddag 5 oktober bekendgemaakt.

De ETOP Innovation Award wordt maandag 1 oktober om 16.00 uur uitgereikt op het podium van het Installatiepaviljoen in Hal 12. De keynote wordt verzorgd door ir. Marcel Engels, voorzitter UNETO-VNI.

De vakbeurs Elektrotechniek 2007 wordt gehouden van maandag 1 tot en met vrijdag 5 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. zie ook: www.elektrotechniek-online.nl

-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie (