Gemeente Arnhem

Voetbalmarathon is rond: 66 teams op Kerkplein (13-06-07) De Voetbalmarathon rond Euro 2007 gaat vanavond, woensdag 13 juni, van start in het tijdelijke stadion op het Kerkplein in Arnhem. Om 20.00 uur verricht burgemeester Pauline Krikke de aftrap. Eric Schuurman (TV Gelderland) presenteert het openingsprogramma. 21 uur achtereen treden in totaal 66 teams in het strijdperk. De Voetbalmarathon wordt gevolgd door het Radio 538 Fanfestival met o.a. het rappersduo Fouradi (donderdag van 17 tot 20 uur), ook op het Kerkplein, én de EK onder 21-poulewedstrijd Engeland-Italië, in Gelredome (aftrap 20.45 uur).

De eerste wedstrijden van de voetbalmarathon die vanavond tussen acht en negen uur gespeeld worden, zijn al bijzonder: ze gaan tussen oud-sterren van Vitesse, de vroegere nationale zaalvoetbalkampioen FC Nathania, de Vitesse Rijnside All Stars (supporters/stewards) en Maroc Stars. Onder de oud-Vitesse spelers zijn klinkende namen als Theo Bos, Marc van Hintum, Martin Lamers, Huub Loeffen en Edward Sturing, Voor oud-FC Nathania (allen oud-Vitesse) treden o.a. aan Ted Alkemade, Rini Kromdijk, Roy Overbeek Bloem, Peter Smeets en Flip Witjes. Bij de Maroc Stars o.a. Housni Houllich (voorheen Ajax) en de broers Soufiane Laghmouchi (Vitesse), Ilias (ex-Go Ahead Eagles) en Yassine (ex-FC Utrecht, RKC Waalwijk en GA Eagles). Verder nemen teams van scholen, bedrijven, instellingen, media (De Gelderlander, RTV Arnhem en Radio en TV Gelderland), gemeentebestuurders en vriendenclubs, waaronder het daklozenteam FC Lauwersgracht, deel aan de voetbalmarathon.

Digitaal scorebord
Bij de aftrap start ook het digitale scorebord: alle doelpunten in de 21 speeluren worden opgeteld. Deelnemers en toeschouwers kunnen gratis weddenschappen afsluiten waarmee
leuke prijzen te winnen zijn.
Tijdens de marathon zijn er allerlei activiteiten op en rond het Kerkplein: kinderen kunnen
hun gezicht laten schminken in de kleuren van hun favoriete ploeg en een ballon laten maken door één
van de ballonnenclowns.

EK-sfeer
Arnhem raakt van dag tot dag meer in de ban van het UEFA EK onder 21 jaar. Voor de eerste wedstrijd in Gelredome, afgelopen maandagavond tussen Tsjechië en Engeland, zijn 9.382 kaarten verkocht, voor de kraker Engeland-Italië, donderdag om 20.45 uur, al bijna 13.000. Voor de vier wedstrijden in Gelredome is de totale kaartverkoop al bijna 40.000!
Kaarten zijn te koop bij alle ticketbox-verkooppunten (tien in Arnhem) en vóór het begin van de wedstrijd aan het stadion. Wegens de verwachte grote toeloop voor Engeland-Italië gaan de kassas van Gelredome donderdag niet pas s avonds, maar al om 12.00 uur s middags open. Ook 17 juni (Italië-Tsjechië) en 20juni (halve finale), aanvangstijden ook 20.45 uur, opent de kassa op het middaguur.