Gemeente Maastricht

Upgrading sportpark De Heeg en realisatie wijkcentrum op Bedrijventerrein Vinkenslag

Op woensdag 13 juni a.s. om 16.30 uur ondertekenen FC Vinkenslag, Voetbalvereniging De Heeg, Schutterij De Heeg en de gemeente Maastricht in het gemeentehuis een intentieovereenkomst voor het structureel gedeeld gebruik van het huidige sportpark De Heeg. Tevens ondertekenen FC Vinkenslag en de gemeente Maastricht een overeenkomst voor de realisatie van een wijkcentrum op het bedrijventerrein Vinkenslag.

Verplaatsing van het voetbalterrein van FC Vinkenslag buiten het bedrijventerrein is onderwerp van gesprek geweest vanaf het begin van de jaren negentig. In 2002 zijn schetsen gemaakt voor een nieuwe accommodatie voor FC Vinkenslag aan de Köbbesweg.

In het kader van het algemeen saneerbelang van het woonwagenkamp is in 2006 in overleg met FC Vinkenslag besloten om het sportcomplex op Vinkenslag per direct te ontruimen. Hierdoor is FC Vinkenslag voor het seizoen 2006-2007 tijdelijk verhuisd naar sportpark De Heeg, dat de thuisbasis is voor VV De Heeg en Schutterij De Heeg. Om dit mogelijk te maken zijn tijdelijke voorzieningen getroffen, zoals het plaatsen van porto-cabines en extra dug-outs. In de afgelopen maanden zijn er met de betrokken verenigingen gesprekken afgerond over een structureel gebruik van het sportpark. E.e.a. ligt in het verlengde van het gemeentelijke sportbeleid waarin gestreefd wordt naar gedeeld gebruik van sportparken door meerdere partijen.

Concreet betekent dit dat het sportpark een kwaliteitsimpuls krijgt van ca ¤ 850.000,--. Er wordt 1 kunstgrasveld aangelegd, het kleedclubgebouw wordt uitgebreid en opgeknapt, de parkeerruimte wordt uitgebreid en de schietmast wordt verplaatst. Sportpark De Heeg wordt omgedoopt in Sportpark Zuid.

T.b.v. de wijkfunctie voor de bewoners van Vinkenslag (hetgeen voorheen plaatsvond in het kleedclubgebouw van FC Vinkenkslag) wordt een wijkcentrum gerealiseerd op het bedrijventerrein Vinkenslag.

Namens de gemeente Maastricht zullen de wethouders Luc Winants en Jacques Costongs de overeenkomsten tekenen.