Dichtbundel met poëzie cliënten 's Heeren Loo voor Driek van Wissen


Eerste exemplaar op 22 juni 2007 uitgereikt aan Dichter des Vaderlands Driek van Wissen

DRUTEN, 20070613 -- Op vrijdag 22 juni ontvangt Driek van Wissen, de Dichter des Vaderlands, het eerste exemplaar van de dichtbundel "Vonken uit mezelf" met gedichten van cliënten van 's Heeren Loo, een instelling voor mensen met een geestelijke beperking. De gedichten nemen de lezer mee naar de authentieke belevingswereld van mensen met verstandelijke beperkingen. Driek van Wissen neemt het eerste exemplaar in ontvangst in de theekoepel van het Jachthuis St. Hubertus in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Alle gedichten uit de bundel zijn geschreven door cliënten die werkzaam zijn in een van de dagcentra van 's Heeren Loo, tijdens workshops Taalvorming die de afgelopen vier jaar zijn gehouden. Deze bundel is de tweede uit een serie. Eerder verscheen "Lezen is moeilijk denken" (2001).

Taalvorming stimuleert op plezierige en natuurlijke wijze de persoonlijke ontwikkeling. Gedichten schrijven versterkt de communicatieve vermogens van mensen met een verstandelijke beperking die daardoor meer invloed op hun leven krijgen. De workshops leveren tot de verbeelding sprekende poëzie op over bijzondere momenten uit het dagelijks leven.

Jachthuis St. Hubertus van Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft twee theekoepels waarvan er sinds kort een in gebruik is als restauratieve voorziening. De samenwerking met 's Heeren Loo is daarbij uniek want in de theekoepel en op het terras worden bezoekers van het park bediend door cliënten van 's Heeren Loo. De samenwerking toont aan dat integratie van mensen met een verstandelijke beperking heel goed werkt.