NEN


Bijeenkomst nieuwe coatingstechnieken

dinsdag 29 mei 2007, 11:57

Het aanbrengen van zeer dunne deklagen (
Voor het aanbrengen van deze coatings zjin nieuwe technieken ontwikkeld: Physical Vapour Deposition (PVD) en Chemical Vapour Deposition (CVD) technieken. Over deze technieken organiseren branchevereniging VOM, TNO en NEN een bijeenkomst.

Tijdens deze bijeenkomst passeren zowel de huidige technologie als toekomstige ontwikkelingen de revue.

* TNO geeft een overzicht van de prestaties van PVD en CVD en van de kennis en onderzoeksmogelijkheden die TNO hierin te bieden heeft.
* IonBond Nederland deelt de ervaringen en voordelen van de toepassing van PVD en CVD binnen verschillende industriële marktsegmenten.

* NEN staat stil bij het belang van de toepassing van normen en normalisatieontwikkelingen op dit gebied. Gekeken wordt naar de normen NEN-ISO 22778:2006 Metallieke deklagen - Dunne laag van cadmium aangebracht door PVD op ijzer en staal - Specificatie en beproevingsmethoden en NEN-ISO 22779 Metallieke deklagen - Aangebrachte dampdeklagen van aluminium - Specificatie en beproevingsmethoden.

* SenterNovem ondersteunt de ontwikkeling en toepassing van dit soort technieken en spreekt over gerelateerde onderzoeken van het Innovatiegerichte Onderzoeksprogramma (IOP) Oppervlaktetechnologie.

* Ten slotte licht de brancheorganisatie VOM haar functie en taken toe.

Voor wie?
De bijeenkomst is interessant voor applicateurs, metaalconserveerders, medewerkers van kennisinstituten en andere geïnteresseerde bedrijven.

Voorinschrijving
De bijeenkomst vindt plaats op 13 juni 2007 bij VOM in Nieuwegein. U kunt zich hier aanmelden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.