Ingezonden persbericht


'CNN FUTURE SUMMIT: 'VIRTUAL WORLDS'

Oprichters van o.a. Wikipedia, Electronic Arts en Second Life in debat

over de toekomst van de virtuele wereld

De virtuele wereld is het onderwerp van de derde aflevering in de reeks van discussieprogramma's die CNN organiseert onder de naam: CNN Future Summit. Virtual Worlds richt zich op de computer en internet technologie en hoe deze de grenzen laten vervagen tussen realiteit en fictie. Van adembenemende vergezichten op beeldschermen, bloedstollende acties in online gaming tot de toenemende populariteit van online sociaal netwerken, alles komt aan bod bij de vraag hoe deze technologische ontwikkelingen onze toekomst en het leven van onze kinderen vormgeven. Een aantal van de belangrijkste namen op dit gebied zullen deelnemen aan de twee paneldiscussies die CNN organiseert in Singapore en Stanford (VS). Deze paneldiscussies staan centraal in 'CNN Future Summit: Virtual Worlds' dat wordt uitgezonden op woensdag 13 juni om 16.00 uur.

Panelleden zijn o.a. Jimmy Wales, oprichter Wikipedia; Philip Rosedale, oprichter en CEO van Linden Labs (Second Life); Stuart Butterfield, mede oprichter van de fotografie website Flickr en directeur Product Management Yahoo; en Trip Hawkins, oprichter van Electronic Arts en Digital Chocolate.

CNN Future Summit

"CNN Future Summit: Virtual Worlds" is het derde multimediale debat in een serie van vier, gericht op het bevorderen van de discussie over nieuwe ontwikkelingen in reizen, medicijnen en gezondheid, technologie, communicatie, milieu, de natuurlijke omgeving en de gevolgen van al deze ontwikkelingen voor de toekomst van de mensheid.

Via een uitgebreid open forum op http://cnn.com/futuresummit, worden bezoekers aangemoedigd om te discussiëren met een groot aantal gerenommeerde onderzoekers, wetenschappers, filosofen, ontwerpers, ondernemers, futurologen, schrijvers en journalisten.

"CNN Future Summit: Virtual Worlds" duurt een uur en wordt uitgezonden op:

Woensdag 13 juni om 16.00 uur

Zaterdag 16 juni om 21.00 uur

Zondag 17 juni om 21.00 uur


---

Noot voor de redactie (