Ingezonden persbericht


Global Crossing breidt VoIP Local Service verder uit in Benelux

De VoIP-diensten nu ook beschikbaar in Argentinië, België, Brazilië, Duitsland, Oostenrijk, Peru, Portugal, Spanje en Zwitserland

Naarden, Amsterdam-- juni 2007 - Global Crossing, wereldwijd aanbieder van IP-communicatie-oplossingen heeft opnieuw het bereik en functionaliteit van zijn VoIP (Voice over Internet Protocol)-services uitgebreid. Zes Europese en drie Latijns-Amerikaanse landen zijn toegevoegd aan Global Crossing's Local Service(TM): Argentinië, België, Brazilië, Duitsland, Oostenrijk, Peru, Portugal, Spanje en Zwitserland. Hiermee is de dienstverlening op een totaal van 20 gebracht, verspreid over de gehele wereld.

De nieuwe beschikbaarheid VoIP Local Service vult het bestaande aanbod van Global Crossing (VoIP Outbound Services(TM) en geconvergeerde IP-services) in genoemde landen aan. VoIP Local Service was al eerder beschikbaar in Denemarken, Finland, Frankrijk, Hong Kong, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zweden. Global Crossing VoIP Outbound Services is beschikbaar in 29 landen over de gehele wereld en biedt overal de consistente kwaliteit die men van een wereldwijde dienstverlener mag verwachten.

Global Crossing VoIP Local Service is een dienstverlening voor inkomend IP-verkeer binnen een land en biedt in één enkele IP-verbinding de functies Direct Inward Dialing / Direct Dial Inward (DID/DDI). Dat betekent dat telefonieverkeer, afkomstig van het openbare telefoonnet (PSTN) in verschillende landen naar VoIP omgezet wordt en verder geleid via het IP-netwerk van Global Crossing naar het IP-netwerk van de klant. VoIP Local Service maakt een aantal technieken overbodig, zoals multiplexing (van tijdframes), en elimineert incasso's voor huurlijnen en buitenlandse centrales. Alle verkeer loopt via één IP-verbinding voor vele markten.

Global Crossing

Global Crossing biedt telecommunicatie-oplossingen over het eerste geïntegreerde IP-netwerk ter wereld. Het hoofdnetwerk van Global Crossing verbindt wereldwijd meer dan 300 steden en 30 landen met elkaar. En de dienstverlening strekt zich uit tot bijna 600 steden, 60 landen en 6 continenten. Verkoop en ondersteuning zijn in overeenstemming met de wereldwijde aanwezigheid en staan op hetzelfde hoge kwaliteitsniveau als het netwerk, zodat klanten over de gehele wereld op dezelfde consistente dienstverlening kunnen rekenen.

De IP-services van Global Crossing verbinden overheidsdiensten, ondernemingen en telecom­aanbieders met klanten, medewerkers en partners wereldwijd in een beveiligde omgeving. Dit is een voorwaarde voor toepassingen zoals e-commerce. Global Crossing levert een volledig pakket beheerde services voor data en spraak, bijvoorbeeld: Global Crossing IP VPN Service, Global Crossing Managed Services en Global Crossing VoIP services. Van de 500 grootste ondernemingen is meer dan 40% klant van Global Crossing. Verder verzorgt Global Crossing diensten van 700 telecomaanbieders, operators van mobiele telefonie en Internet Service Providers.Bezoek voor meer informatie de website: www.globalcrossing.com

Global Crossing:

Jo Graves, Tel.: + 44 1256 732 866 of e-mail: EuropePR@globalcrossing.com

Franssen Communicatie

Fred Franssen, Tel.: +31 30 22 88 579 of e-mail: fred@franssencom.nl

###