PD Lighting en Traxon Technologies sluiten partnership overeenkomst


100 % Design beurs verlicht met innovatieve LED wall

BARENDRECHT, 20070613 -- PD Lighting en Traxon Technologies hebben tijdens de 100% Design beurs in Rotterdam een partnership overeenkomst gesloten. Inhoud van deze overeenkomst is een nauwe samenwerking tussen beide organisaties om de LED verlichtingsoplossingen van Traxon Technologies optimaal in te zetten in de projekten van PD Lighting.

100% Design is het vakevenement op het gebied van interieurdesign in Nederland, en vond plaats van 7 juni tot en met 10 juni 2007 in de Van Nelle fabriek in Rotterdam. Tijdens deze druk bezochte beurs heeft ontwerpster Phil Rich op creatieve wijze de stand van PD Lighting verlicht. In totaal zijn 32 stuks 64 Pixel Wash LED panelen verwerkt in een organische wand van cirkels. Dit zorgde voor een spectaculair lichtspel.

PD Lighting is opgericht door Dirk Stibbe en is voortgekomen uit een van Nederlands oudste lichttradities.
PD Lighting heeft een lange ervaring met verlichting in vele honderden gerealiseerde projecten. waaronder ziekenhuizen, openbare verlichting, kerken, kantoorgebouen, musea en winkelpanden.

Traxon Technologies is een vooraanstaande leverancier van op LED gebaseerde verlichtingsoplossingen die innovatieve technologie combineert met vooruitstrevende design concepten. Traxon Technologies levert een volledige suite van DMX hardware en software, en richt zich op de professionele markt voor high-end LED verlichtingsystemen. "Licht als middel om onze zintuigen te prikkelen, om onze gemoedstoestand positief te beïnvloeden, gaat een steeds grotere rol spelen in het dagelijks leven. LED technologie beidt vele mogelijkheden om door middel van kleurenspel, maar ook met witte verlichting, onze omgeving te verfraaien", aldus Marc Steenbergen, genetral manager van Traxon Technologies Europe B.V.

Traxon Technologies' productlijn van 64 pixel panelen omvat drie verschillende panels met elke 64 individueel adresseerbare pixel, waarmee videobeelden, complexe grafische animaties alsmede scrollende teksten kunnen worden weergegeven. Deze functionaliteiten plaatsen de 64 pixel panelen midden tussen enerzijds LED videoschermen en anderzijds LED armaturen met meer reguliere verlichtingseffecten. Traxon Technologies is het jaar 2007 sterk begonnen met de introductie van de "high brightness XB Luminaires". In de komende maanden zal Traxon Technologies haar nieuwe White Line introduceren, met een range aan armaturen met diverse koude-witte en warm-witte lichttemperaturen alsook een "dynamisch-wit" optie, aan te passen in lichtintensiteit en kleurtemperatuur.
Andere uitbreidingen van het portfolio van Traxon Technologies zijn de 16 pixel boards en modules, ideaal geschikt voor het creëren van lichteffecten en -animaties, en de Marine Line met een IP67 rating.