Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 13 juni 2007

Zaanstreek-Waterland, 13-06-2007

Fietster gewond: politie zoekt getuigen

Krommenie, 12 juni 2007, 09:15 uur

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de Heiligenweg waarbij een 34-jarige fietster gewond raakte. De vrouw uit Krommenie fietste dinsdagochtend over de Heiligeweg in de richting van de kruising met de Weverstraat. Op de kruising wilde zij rechtdoor, maar werd afgesneden door een bromfietser die rechtsaf sloeg en haar niet voor liet gaan. De bromfietser reed haar aan en de vrouw kwam ten val. De bromfietser zag dit, maar reed door in de richting van de Provinciale Weg. De fietster heeft een gekneusde rechterpols en -elleboog opgelopen. Signalement bromfietser:

- Man, tussen de 20 en 30 jaar oud

- Hij droeg een zwarte spijkerbroek en een donkere leren jas

- Reed op een rode bromfiets, oud damesmodel, merk Puch

- Had een zwarte helm op, met een transparant vizier

Getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam Krommenie via 0900-8844

Diefstal uit speelgoedwinkel

Volendam, 12 juni 2007, 16:17uur

De politie heeft in een speelgoedwinkel aan de Stient een 28-jarige vrouw aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw, die een kind bij zich had, werd betrapt door winkelpersoneel. Ze rekende een klein bedrag af bij de kassa, maar had voor meer dan 150,- aan gestolen speelgoed in een plastic tasje. De vrouw gaf toe dat ze een dag eerder bij een ander filiaal van de speelgoedwinkel ook al goederen had weggenomen. De politie liet het kind ophalen door een bekende van de verdachte en nam haar mee voor verhoor. Er is proces-verbaal opgemaakt en de Volendamse zal alle gestolen goederen alsnog moeten betalen.

Drankrijder rijdt door na twee aanrijdingen

Zaandijk, 13 juni 2007, 06:51 uur

Een 59-jarige man uit Koog aan de Zaan is aangehouden op verdenking van doorrijden na een aanrijding. Bij de politie werd melding gemaakt van een doorrijder na een aanrijding. Even later belde een getuige dat iemand op de Oud Heinstraat een paaltje had stukgereden en ervandoor was gegaan. Het bleek te gaan om dezelfde bestuurder. De politie hield de verdachte aan in een woning aan de Oud Heinstraat. De blaastest wees uit dat de 59-jarige man een alcoholpromillage had van 1,2 . Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man verklaarde dat hij was doorgereden na de aanrijding met de andere auto omdat de bestuurder agressief werd.

Milieuvlucht

Zaanstreek-Waterland, 13 juni 2007

Het Milieuteam van de politie heeft vanochtend over het hele gebied van de politieregio Zaanstreek-Waterland een milieuvlucht gemaakt en controles uitgevoerd. Er werd onder meer gelet op: mest- en hooiopslagen, bouw- en sloopafvallocaties en verontreiniging van het oppervlaktewater. Op verzoek van de gemeente werd ook specifiek gelet op eventuele vervuiling op het dak van een koffiebranderij, maar daar werd geen overtreding geconstateerd.

Drankrijders

Purmerend, 13 juni, 0:30- 2:00 uur

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben agenten op het Signaal en de Aletta Jacobslaan twee drankrijders van de weg gehaald. Een 24- en een 38-jarige man hadden een alcoholgehalte van respectievelijk 0,8 en 0,55 . Tegen beide bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens de alcoholcontroles werd bij in totaal twintig bestuurders een blaastest afgenomen.

Slok op

Zaandam, 13 juni, 02:13 uur

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum werd in de nacht van dinsdag op woensdag een 39-jarige automobiliste uit Zaandam aangehouden. De vrouw reed onder invloed, ze had anderhalf keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een proces-verbaal en een twee uren durend rijverbod.

Hardrijders

Zaanstad, 11/12 juni

Dinsdagmiddag werd op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Koog aan de Zaan en op de Dr H G Scholtenstraat in Zaandam op snelheid gecontroleerd. Tussen 14:00 en 16:00 uur werden elf hardrijders aan de kant gezet en bekeurd. Ook twee bestuurders die geen gordel droegen, ontvingen een boete.

Op de Kerkstraat in Oostzaan werden dinsdagavond 53 hardrijders op de foto gezet. De snelste had 81 km per uur op de teller staan. Van in totaal 568 voertuigen, uit beide richtingen, werd de snelheid gemeten.

Tijdens een snelheidscontrole op de Dorpsstraat in Assendelft reden maandagochtend 42 van de 735 bestuurders, uit beide richtingen, te snel. De hoogste snelheid bedroeg 80 km per uur.

45 km per uur te hard

Middenbeemster, 12 juni, 14:00-17:15 uur

Op de Middenweg (60 km per uur) in de Middenbeemster werd dinsdag een hoogste snelheid gemeten van 105 km per uur. Tijdens de controle zetten agenten zeven hardrijders aan de kant. Bij het meten van de snelheid werd gebruik gemaakt van een lasergun.

Laatst gewijzigd 13-06-2007 15:06 | © Politie Zaanstreek-Waterland |