Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hengelo, 22 maart 2007

Première Rode Kruis Bal en Dancing with the Stars in Twente

Op donderdag 14 juni 2007 beleeft Twente de première van het Rode Kruis Bal in Hengelo.

Initiatiefnemer van het event is VVV & Stadspromotie Hengelo die hierin samenwerkt met organisator De Aanleiding Relatiemanagement te Hengelo en Axis Media-ontwerpers te Enschede.

Jaren geleden werd in Monaco al een begin gemaakt met een traditioneel, ondertussen fameus, circusgala ten bate van het Rode Kruis. Inmiddels hebben ook in Nederland, o.a. in Amsterdam, Den Haag en Almere een aantal Rode Kruis Gala's plaatsgevonden. Hengelo sluit zich nu trots bij deze rij aan en heeft de wens om het Rode Kruis Bal Twente jaarlijks te laten terugkeren.

Het Rode Kruis Bal Twente wordt een bal genoemd, omdat dit woord aangeeft dat er gedanst gaat worden. Hengelo is er trots op dat ze Dancing with the Stars mag verwelkomen op deze bijzondere avond die in 'Kurhaus sfeer' zal plaatsvinden. Bekende Twentenaren uit de werelden van bestuur, sport, entertainment en het zakenleven reageerden enthousiast op de vraag of ze mee wilden dansen voor het goede doel. Ook de top dansparen, -scholen en -trainers uit de regio zeiden spontaan hun medewerking toe. Indrukwekkende namen sieren de lijst van aanbeveling voor dit initiatief.

Hengelo is vereerd dat ook de officiële formule van de BBC gebruikt mag worden en de vakjury van het bekende tv programma Dancing with the Stars, waarvan op 31 maart de nieuwe serie op tv komt, de medewerking aan het Rode Kruis Bal Twente heeft toegezegd. De presentatie zal in handen zijn van Irene van de Laar, die zelf ook deelneemster was aan het succesvolle tv programma. De avond zal muzikaal besloten worden, waarbij de aanwezige gasten zelf ook tot dansen worden uitgenodigd.

Op korte termijn gaat de verkoop van dinertafels van start, waarbij de organisatoren zich nu reeds op een grote belangstelling mogen verheugen. Hartverwarmend zijn de aanbiedingen van diverse bedrijven en instellingen die op verschillende wijzen belangeloos een bijdrage willen leveren.

Met dit Hengelose initiatief ten bate van het Rode Kruis wordt niet alleen een financieel gebaar gemaakt, maar wordt ook de onderlinge regionale band versterkt. Mensen uit verschillende gelederen die gezamenlijk belangeloos het Rode Kruis ondersteunen en daarmee ook Twente positief op de kaart zetten.



Ingezonden persbericht