NEN


Congres BHV-bepalingen

maandag 14 mei 2007, 09:41

In de nieuwe Arboregelgeving is flink geschrapt in de bepalingen voor de bedrijfshulpverlening (BHV). De doelvoorschriften in de Arbowet zijn wel gehandhaafd, maar de middelvoorschriften uit het Arbobesluit moeten nu worden ingevuld door de sociale partners.

In feite moeten deze partners dit zelf uitzoeken. Om duidelijkheid te scheppen organiseert NEN in samenwerking met Gelling Training op 14 juni 2007 de Congresdag NEN 4000. De dag is bestemd voor al diegenen die binnen een bedrijf te maken hebben met de organisatie van de BHV. De Congresdag NEN 4000 geeft alle belangrijke elementen van BHV, waarbij de nadruk ligt op de planmatige aanpak. De sprekers op hebben allen veel praktijkervaring en geven een compleet beeld van alle recente ontwikkelingen op het gebied van BHV.

Veel vragen
Op het gebied van BHV komen dagelijks veel vragen naar voren. Weten de preventiemedewerker, de facility-manager en het hoofd BHV welke relatie er is tussen de RI&E en de BHV? Waar moet de BHV rekening mee houden? Welke preventiemaatregelen zijn al genomen? Hoe zijn de risico's voor de BHV zelf in het plan verwerkt? Als alle BHV-betrokkenen hierop de antwoorden weten zonder naar elkaar te wijzen en als ze allen hetzelfde verhaal hebben, dan kan er van worden uitgegaan dat de communicatie binnen de BHV wel goed is. Dit alles komt op de congresdag aan de orde.
Daarnaast komen onder meer aan bod:

* Wat is het verband tussen de gedefinieerde restrisico's, de BHV en de verzekering?

* Wat doen werkgevers om de risico's van het bedrijf te koppelen aan de opleiding en oefeningen van hun BHV-organisatie?
* Wat komt er terecht van de 'zorg op maat' met alle standaardopleidingen in de BHV?

* Wat zeggen de 'normen' voor ontruimingsplannen en de BHV?
* Hoe maak je concreet een BHV-plan en hoe zet je een BHV-organisatie op?

Sprekers tijdens deze dag zijn Martijn van Amelsfort (Intersafe-Groeneveld), Dirk Bok (veiligheidsdeskundige The Greenery), Kees Roelofs (docent integrale veiligheid Avans Hogeschool), Rob Poort (jurist en veiligheidsdeskundige) en Ada Kanters (Kanters BHV).

Tijdens het congres vinden ook de volgende workshops plaats:
* Van RI&E naar BHV

* Gebouwgebonden risicomanagement

* Ontruimingsplan voor industriegebouwen

* Ontruiming en BHV in de zorg

* Ontruiming van schepen en boorplatforms.

Het congres kost EUR 425,00 en u kunt hier terecht voor meer informatie en aanmelden.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN 4000:2006 nl (Norm) NTA 8112-1:2002 nl (Norm) NEN ArboMail (Publicatie)