Ingezonden persbericht


Congres 'Data collectie, voorspellende analyses en netwerken met collegae' - De politie als getuige

Op donderdag 14 juni 2007 organiseert Politie Groningen in samenwerking met SPSS het congres 'Data collectie, voorspellende analyses en netwerken met collegae' - De politie als getuige.

Uit onderzoek blijkt dat 95 procent van de bedrijven feedback van klanten verzameld, waarvan slechts een klein percentage iets met die feedback doet. Naast het analyseren van diverse klantgroepen is het voor bedrijven en in dit geval voor de Politie Groningen van groot belang dat zij het gedrag van hun (potentiële) klanten/doelgroepen ook analyseren zodat zij daarop in kunnen spelen. Tevens kunnen bedrijven met die gegevens weer specifieke klantgroepen/doelgroepen bepalen. De Politie Groningen geeft tijdens deze conferentie een beeld van de bijdrage die de predictive analytics software van SPSS voor hen als organisatie heeft gehad en hoe zij deze software hebben geïmplementeerd. Daarnaast wordt er besproken hoe bedrijven deze gegevens het beste kunnen verzamelen en verwerken.

Tijdens dit evenement zijn onder andere de volgende gastsprekers aanwezig: Colleen McCue (auteur van 'Data Mining and Predictive Analysis - Intelligence Gathering and Crime Analysis), Johan Huizing (Politie Groningen), Jochen van der Wal (KLPD) en Jaap Vink (SPSS).

Datum: 14 juni 2007

Locatie: Congres en vergadercentrum De Witte Vosch in Utrecht

http://www.spss.com/events/event.cfm?E_ID=2139&Country=NL

Met vriendelijke groeten,
Ingrid van den Nieuwenhof

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com