Van Lanschot Bankiers


Topeconoom Martin Feldstein verzorgt Van Lanschot Lecture

Prof. dr. Martin Feldstein, een van de meest vooraanstaande economen van de Verenigde Staten, houdt de tweede Van Lanschot Lecture die op donderdag 14 juni aanstaande plaatsvindt op de Universiteit van Tilburg. In zijn lezing, getiteld 'The future of US-Europe cooperation', gaat Feldstein in op de toekomst van de economische samenwerking tussen de Verenigde Staten en Europa. Na de lezing worden twee prijzen uitgereikt: de Van Lanschot Scholarship en de Van Lanschot Prize, aan respectievelijk de beste bachelor- en masterstudent van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de Universiteit van Tilburg.

Martin Feldstein
De gerenommeerde Amerikaanse econoom Martin Feldstein (1939, New York) wordt ook wel 'the arbiter of the US economy' genoemd. Hij is hoogleraar economie aan Harvard University en president van het National Bureau of Economic Research (NBER), het prestigieuze non-profit onderzoeksinstituut dat al meer dan 80 jaar toonaangevende studies verricht over de Amerikaanse economie. Begin jaren tachtig was hij voorzitter van de Council of Economic Advisors, het belangrijkste financieel-economische adviesorgaan in de Verenigde Staten. Als zodanig was hij de voornaamste economisch adviseur van president Reagan. Hij is president geweest van de American Economic Association en in 2006 werd hij door president Bush benoemd als lid van de Foreign Intelligence Advisory Board, een belangrijke presidentiële denktank. Hij is fellow van de Econometric Society en de American Academy of Arts and Sciences.

Organisatoren
De Van Lanschot Lecture is een initiatief van Van Lanschot Bankiers en de Universiteit van Tilburg, waarbij jaarlijks een internationaal vermaarde hoogleraar op financieel-economisch terrein zijn visie geeft op ontwikkelingen in de economie. Met de organisatie van de Van Lanschot Lecture, Prize en Scholarship willen Van Lanschot Bankiers en de Universiteit van Tilburg een actieve bijdrage leveren aan de internationale economische oriëntatie van de Nederlandse politiek, onderwijs en bedrijfsleven.

Van Lanschot Prize en Scholarship
De Van Lanschot Prize honoreert de beste masterthesis van het academisch jaar bij de Tilburgse Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. De student met de beste economische masterthesis ontvangt 5.000. De Van Lanschot Scholarship gaat naar de beste bachelorstudent bij de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de Universiteit van Tilburg. Deze mag een masteropleiding in het buitenland volgen ter waarde van 10.000.

's-Hertogenbosch, 29 mei 2007

De Van Lanschot Lecture wordt gehouden op 14 juni 2007 in de aula van de Universiteit van Tilburg, Warandelaan 2 te Tilburg. Het programma start om 15.30 uur en eindigt om 17.30 uur. De lezing wordt voorafgegaan door korte inleidingen van Floris Deckers (Voorzitter van de Raad van Bestuur van Van Lanschot) en Sylvester Eijffinger (hoogleraar Financiële Economie in Tilburg en lid van de Raad van Economisch Adviseurs).

Perscontacten Van Lanschot Bankiers:
Etienne te Brake, woordvoerder Corporate Communicatie Telefoon +31 (0)73 548 3026; Mobiel +31 (0)6 12 505 110; E-mail e.tebrake@vanlanschot.com

Perscontacten Universiteit van Tilburg:
Clemens van Diek, hoofd communicatie Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen
Telefoon +31 (0)13 466 2500; E-mail c.vandiek@uvt.nl

Van Lanschot NV is de houdstermaatschappij van F. van Lanschot Bankiers NV, de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. De bank richt zich op een tweetal doelgroepen: de vermogende particulier en het middelgrote (familie)bedrijf. Van Lanschot staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarin integrale advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. Van Lanschot NV is genoteerd aan de Euronext Amsterdam Stock Market.

The press release can be downloaded from the following link: Press release (PDF)