Gemeente Winterswijk


Inloopmiddag voorontwerpbestemmingsplan Centrum

Winterswijk - Winterswijk heeft op dit moment meerdere bestemmingsplannen voor het centrum. De meeste plannen zijn ouder dan 10 jaar en dus verouderd. Verder blijkt dat er een enorme betrokkenheid is bij de manier waarop het centrum zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. De gemeente heeft daarom een nieuw bestemmingsplan voor het centrum opgesteld. Dit zogenaamde voorontwerpbestemmingsplan Centrum is vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders. Van belang is dat inwoners nu de gelegenheid krijgen te reageren op het plan. Van woensdag 23 mei t/m dinsdag 3 juli ligt het plan ter inzage. Op 14 juni organiseert de gemeente een inloopmiddag. Alle bewoners van het centrumgebied ontvangen vóór 14 juni een nieuwsbrief.

Bij de actualisatie van de plannen voor het centrum is het vastleggen van de huidige ruimtelijke toestand als uitgangspunt gekozen. Het nieuwe plan biedt echter wel mogelijkheden voor (kleinschalige) ruimtelijke ontwikkelingen die recht doen aan de kwaliteit van het centrum van Winterswijk. In het voorontwerp Centrum zijn dan ook drie nieuwe ontwikkelingen opgenomen, te weten de (gedeeltelijke) nieuwbouw op de ontwikkelingslocatie Notaristuin, de (gedeeltelijke) nieuwbouw op de ontwikkelingslocatie aan de achterzijde van het nieuwe gemeentekantoor (Stationstraat) en de ontwikkelingslocatie Spekende aan de Misterstraat.

Plangebied
Het voorontwerpbestemmingsplan Centrum heeft betrekking op de kern van Winterswijk. Het noordelijk deel wordt begrensd door de Singelweg en de Wilhelminastraat. De grens aan de oostzijde wordt gevormd door de Vredensestraat en de Zonnebrink. De zuidelijke grens bestaat uit de Dingstraat, de Stationstraat en de Landbouwstraat. Aan de westzijde wordt het plan begrensd door de Tuunterstraat en de Gasthuisstraat.

Inzage in het plan
In de inspraakperiode ligt het voorontwerp ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Beatrixpark 18. Dat kan elke werkdag van 23 mei tot en met 3 juli tussen 9.00 en 13.00 uur en buiten de openingstijden op afspraak. Ook staan de plankaarten en de toelichting en voorschriften op de website.

Inloopmiddag
Op 14 juni 2007 organiseert de gemeente samen met Adviesbureau BRO uit Boxtel van 14.00 tot 19.00 uur een inloopmiddag in de speciaal ingerichte presentatieruimte in de hal van het gemeentekantoor (Beatrixpark 20). Tijdens deze inloop wil de gemeente inwoners en ondernemers van het centrum en alle andere belanghebbenden informeren over de inhoud van het plan en graag hun mening horen.