Gemeente Teylingen

juni

Herenstraat Voorhout gestremd op 14 juni

31 mei 2007

PERSBERICHT 31 mei 2007 - Op donderdag 14 juni 2007 wordt een begin gemaakt met het storten van beton voor de vloer van de parkeergarage van Herenstaete. Herenstaete is het multifunctionele woonzorgcentrum dat komt op de voormalige locatie van de Agnes in Voorhout. Door deze werkzaamheden kan overlast optreden voor omwonenden en voor het verkeer in de Herenstraat.

De bouwwerkzaamheden van Herenstaete zijn inmiddels zover gevorderd, dat er begonnen kan worden met het storten van beton voor de vloer van de ondergrondse parkeergarage. Deze werkzaamheden zullen in vier fasen worden uitgevoerd. De eerste fase begint op donderdag 14 juni a.s. Op deze dag beginnen, bij uitzondering, de werkzaamheden vroeg. 's Morgens om 5.00 uur wordt een betonpomp geplaatst aan de zijde van de Herenstraat. Vervolgens begint omstreeks 6.00 uur het storten van het beton. Deze werkzaamheden duren ongeveer 10 uur.

De aanvoer van het beton gaat via de Herenstraat naar de betonpomp. Er is berekend dat per uur 12 vrachtauto's door de Herenstraat naar het bouwterrein rijden. Nadat het beton is afgeleverd, keren de lege vrachtauto's op het bouwterrein.

Na het storten van het beton, begint het zogenaamde `vlinderen'. Dit is het schuren van de betonvloer om een goed gelijkmatig oppervlak te krijgen. Het is noodzakelijk dat dit met tussenpozen gebeurd. Het is de verwachting dat de werkzaamheden rond 03.00 uur in de nacht klaar zijn.

De Herenstraat is een drukke doorgaande weg. Omdat op deze dag sprake is van intensief bouwverkeer, is het niet uitgesloten dat er verkeershinder optreedt. Om dit voor alle weggebruikers duidelijk te maken en om de verkeersveiligheid te waarborgen, zijn er een aantal verkeersmaatregelen getroffen. Deze zijn:

1. het ter plaatse instellen van een parkeerverbod voor het niet-bouwverkeer;

2. de plaatsing van borden met de tekst `Doorgaand verkeer gestremd - uitgezonderd bestemmings- en bouwverkeer' aan het begin en einde van de Herenstraat;

3. het regelen van de verkeerssituatie in de Herenstraat door gecertificeerde verkeersregelaars aan het begin en einde van de Herenstraat.

Omdat de werkzaamheden vroeg in de ochtend beginnen, is ook bouwverlichting nodig. De bouwlampen staan gericht op de parkeerkelder, maar het is niet uit te sluiten dat er voor omwonenden toch lichtoverlast optreedt.

De overige drie fasen van het betonstorten staan (onder voorbehoud) gepland op 22 juni, 4 juli en 18 juli. Op alledrie deze dagen zullen de werkzaamheden en de verkeersmaatregelen ongeveer hetzelfde zijn als in de eerste fase.