Uitnodiging:

Minisymposium industriële luchtzuivering bij Lucite


Verschijningsdatum
04-06-2007


Op 14 juni 2007 organiseert DHV bij kunststofproducent Lucite International Holland een minisymposium over industriële luchtzuivering met Moving Bed Trickling Filter (MBTF). Het symposium vindt plaats bij Lucite in de Botlek.


Voor de biologische behandeling van met organische componenten verontreinigde afgassen biedt het Moving Bed Trickling Filter (MBTF) goede toepassingsmogelijkheden. Tijdens het symposium wordt u hierover geïnformeerd.

Onderdeel van het minisymposium is een bezoek aan Lucite waar sinds 2005 een MBTF operationeel is voor de behandeling van met acrylaatmonomeer verontreinigde lucht uit het productieproces. Daarnaast is de MBTF-pilotinstallatie ter plaatse, en kunt u een kijkje nemen in het hart van de installatie.


Programma

13.30 uur

Ontvangst

14.00 uur

Ontwikkeling en mogelijkheden MBTF door Arnold Zilverentant van DHV

14.45 uur

Case: MBTF bij Lucite International Holland door Jan Uitenbroek van Lucite en Hugo van Gool van DHV

15.30 uur

Bezoek aan MBTF-praktijkinstallatie én pilotinstallatie

16.30 uur

Discussie o.l.v. Gerben van Ommeren van DHV

17.00 uur

Einde minisymposium


MBTF in het kort


Moving Bed Trickling Filter is een biologisch filter dat primair wordt gevormd door een kunststoftank die gevuld is met speciaal gevormde kunststof balletjes, het dragermateriaal. Op en in deze gegroefde balletjes groeien micro-organismen, die de aangeboden verontreinigingen afbreken. Verstopping wordt voorkomen door het gecontroleerd recirculeren (moving) van het dragermateriaal. Het MBTF is een compacte zuiveringsinstallatie, zowel geschikt voor de behandeling van industrieel afvalwater als voor geurbehandeling. Op dit moment zijn er in Nederland zes MTBF-installaties operationeel.


Meer informatie
DHV
Mirjam C.H. Soeterbroek
Manager Corporate Communications
(033) 468 20 58

U kunt zich aanmelden bij
DHV
Suzette Schreuder
(033) 468 20 26


Legitimatie is verplicht bij de poort van het Lucite-complex.