Gemeente Winterswijk


4 juni 2007

Opening trimbaan en speelbos Rommelgebergte op 14 juni

Winterswijk - De gerenoveerde trimbaan en het nieuwe speelbos in het Rommelgebergte worden op donderdag 14 juni officieel geopend. De opening van de trimbaan gebeurt door Guus Ubbink die het initiatief hiervoor nam. Het speelbos wordt daarna geopend door tientallen kinderen uit Winterswijk met het oplaten van ballonnen. Alle basisscholen in Winterswijk zijn aangeschreven om de opening met een aantal leerlingen bij te wonen.

Aanleiding
Eind 2005 ging de gemeente over tot sloop van de toestellen in het trimbos. Er was geen geld meer beschikbaar voor onderhoud van de trimbaan. Tijdens de werkzaamheden trok Guus Ubbink uit Winterswijk aan de bel en hield een pleidooi voor behoud van het trimbos. Hij ontving hiervoor toen een burgercheque.

Trim- en speelbos
De verouderde houten toestellen in het trimbos zijn vervangen door roestvrijstalen gecoate (onderhoudsarme) hindernissen. Daarnaast is er een speelbos aangelegd. Dit open gedeelte in het bos is geschikt voor bijvoorbeeld kinderfeestjes of picknicks. De trimbaan en het speelbos zijn vrij toegankelijk gedurende het hele jaar.

Kosten
De kosten, ruim ¤ 43.000, worden gedekt door een bijdrage van de Stichting Toerisme Winterswijk, sponsoring (Rabobank), subsidies en een gemeentelijke bijdrage (financieel, burgercheque, arbeidskosten). De gemeente is verantwoordelijk voor het onderhoud van de toestellen van de trimbaan.