Ingezonden persbericht


Seminar EU Enlargement Road Show

Op donderdag 14 juni organiseert de Europese Commissie in samenwerking met de Kamer van Koophandel Midden-Brabant een seminar over de nieuwe ondernemingsmogelijkheden die zijn ontstaan na de uitbreidingen van de Europese Unie en specifiek de landen die in 2004 en 2007 toegetreden zijn.

De komst van de nieuwe leden (in 2004 Cyprus, Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Malta, Polen, Slowakije, Slovenië, Tsjechië en in 2007 Bulgarije en Roemenië) biedt nieuwe economische kansen voor Nederlandse ondernemers. Niet elke ondernemer is op de hoogte van deze kansen. Met de EU Enlargement Road Shows wil de Europese Commissie hier verandering in brengen. Het seminar heeft tot doel kleine en middelgrote bedrijven te informeren over de economische mogelijkheden en risico's die zijn ontstaan door de recente uitbreidingen van de Europese Unie.

Tijdens het seminar spreken ondernemers over hun ervaringen met ondernemen in de nieuwe lidstaten. Verder komen Bas Belder, Europarlementariër en een landenmedewerkster van de EVD aan het woord. Tijdens en na het seminar hebben de deelnemers ruimschoots de gelegenheid persoonlijke contacten te leggen met de inleiders en te netwerken met de andere deelnemers.

De EU Enlargement Road Show wordt gehouden op donderdag 14 juni aanstaande, van 14.00 tot 18.00 uur bij het Willem II stadion in Tilburg. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.kvk.nl/roadshoweu. Deelname is gratis.