Project Gemeente Westland

Nachtelijke werkzaamheden tram 16
Publicatiedatum: 06-06-2007

Nachtelijke werkzaamheden sporen Middenweg/Dorpskade en afrondende werkzaamheden Parijsplein
Van zondag 10 tot en met donderdag 14 juni wordt 's nachts gewerkt aan de sporen en de bovenleiding van de Middenweg tot en met de keerlus Dorpskade. De werkzaamheden worden uitgevoerd tijdens de uren dat tram 17 niet rijdt en kunnen gepaard gaan met geluidsoverlast. Naar verwachting zal er in juli ook nog enkele nachten werkzaamheden aan de sporen verricht worden. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.denhaag.nl/tram16 .

Parijsplein
De werkzaamheden voor tram 16 op het Parijsplein zijn vrijwel gereed. De komende maanden worden overdag nog wel aanvullende werkzaamheden uitgevoerd maar deze zullen het verkeer niet hinderen.

Piepen van de sporen tram 17
De nieuwe sporen, piepen en knarsen wanneer tram 17 hier overheen rijdt. Het probleem is inmiddels bekend en heeft de volle aandacht. In overleg met HTM en de aannemer wordt gezocht naar een passende oplossing om het piepen te verminderen.

Weersomstandigheden
Voor alle genoemde data en werkzaamheden geldt dat de weersomstandigheden aanleiding kunnen zijn om de planning te wijzigen. Sommige werkzaamheden zijn bij bepaalde weersomstandigheden niet uitvoerbaar. Bijvoorbeeld bij hevige regenval kan er aan de sporen niet gelast en geslepen worden. Ook is het niet of nauwelijks mogelijk om te asfalteren tijdens hevige regenval of hoge temperaturen.

Veiligheid
Gemeente Den Haag doet er alles aan om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te garanderen, maar werkterreinen zijn gevaarlijke plaatsen, vooral voor kinderen. Het is verstandig kinderen hierop te wijzen.

Meer informatie
De meest recente informatie over (nachtelijke) werkzaamheden en de aanleg van tram 16, kunt u vinden op www.denhaag.nl/tram16. Voor vragen over tram 16 kunt u op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur contact opnemen met het gemeentelijk ContactCentrum, telefoonnummer 070 353 30 00.

Dit is een persbericht van gemeente Den Haag