Randstad Holding NV

PERSBERICHT

Diemen, 7 juni 2007

Real Life banen in Second Life met Easy Avatar

RANDSTAD HOUDT BANENPROEVERIJ IN SECOND LIFE

Randstad organiseert op donderdagavond 14 juni a.s. tussen zes en negen uur een landelijke banenproeverij. Commerciële mbo/hbo'ers die een baan ambiëren bij toonaangevende financiële dienstverleners kunnen die avond tegelijkertijd in Real Life in de vestigingen én in de virtuele wereld voor een baan bij Randstad terecht. Door deze primeur krijgt het solliciteren een nieuwe dimensie. Mede door een Easy Avatar in het leven te roepen wordt de toegang tot Second Life voor nieuwe bezoekers sterk vereenvoudigd.

Tot op heden waren er 2 soorten banen beschikbaar in de Randstad vestiging in Second Life, namelijk de 100% virtuele banen betaald in Linden Dollars en de Real Virtuele banen, werkzaamheden in Second Life betaald in euro's. Met de introductie van Real Life banen is gewacht op een aansprekend evenement dat zowel in Real Life als in Second Life tegelijkertijd samen zou kunnen vallen. Aangezien uit het profiel van de bezoekers aan de Second Life vestiging blijkt dat deze goed aansluit op de doelgroep voor de banenproeverij is de keus gevallen op dit landelijke evenement. Daarom zal dit innovatieve wervingskanaal ook ingezet worden om nieuwe en bestaande doelgroepen te interesseren voor de banen bij de werkgevers in het verzekerings- en bankwezen.

Op deze avond worden zes opdrachtgevers per vestiging, waaronder Rabobank, ING, RVS en ABN AMRO, uitgenodigd om zich te komen presenteren bij Randstad. In Second Life zal ook SNS REAAL, en de Meeùs Groep en nog een aantal van deze werkgevers in de virtuele wereld aanwezig zijn. Potentiële kandidaten kunnen solliciteren bij deze bedrijven en zich oriënteren op een vaste of interim baan.

Wat gaat er gebeuren? In de virtuele conferentieruimte op het Randstad-eiland wordt een 'beursvloer' gecreëerd waar de werkgevers zich kunnen presenteren. Iedere werkgever heeft daar een stand die aangekleed is hun eigen huisstijl en waar een aantal banen kan worden gepost. De stand wordt op de avond van 14 juni bemand door een avatar-adviseur van de werkgever, die chat sollicitatiesessies houdt met de kandidaten. De beursvloer blijft na de banenproeverij nog 1,5 week geopend.

Hoe gaat het in zijn werk? Er wordt onderscheid gemaakt tussen sollicitanten die Second Life al bezocht hebben, geregistreerd zijn en dus over een eigen avatar (je eigen virtuele persoon in Second Life) beschikken en de sollicitanten die nog geen avatar hebben. Diegene met avatar zullen, zodra zij de Randstadvestiging bezoeken, door de Randstad avatar-adviseurs worden doorverwezen naar de conferentieruimte via een teleport. Via www.virtuelebanen.nl is er een directe teleport naar de Banenproeverij.

Primeur voor nieuwe bezoekers Second Life: De Easy Avatar! Voor de sollicitanten die de eerste keer Second Life bezoeken en dus niet over een eigen avatar beschikken is een nieuwe innovatieve service beschikbaar. Er staan namelijk 25 tijdelijke avatars, de Easy Avatars, klaar waarmee de sollicitant op zeer eenvoudige wijze de banenproeverij kan bezoeken. Na het doorlopen van de vereenvoudigde procedure (inschrijving en downloaden programma Second Life) kan de sollicitant met één click op de muis de wereld van Second Life betreden. Hij/zij komt direct binnen in de Randstadvestiging waar een avatar-adviseur de bezoeker verwelkomt, een eerste introductie geeft in het navigeren en chatten en verder op weg helpt naar de banenproeverij. De Easy Avatar is alleen voor deze banenproeverij beschikbaar en kan uitsluitend het Randstad-eiland bezoeken.