Gemeente Rotterdam

Op 14 juni vergadert de gemeenteraad over de volgende onderwerpen. De vergadering begint om 14.00 uur in de raadzaal van het stadhuis.

Motierapportage en afdoening diverse moties
De gemeenteraad buigt zich over de halfjaarlijkse rapportage over de stand van zaken in de afdoening van moties. Een aantal afdoeningsvoorstellen wordt in deze vergadering inhoudelijk besproken en zo mogelijk afgedaan: de motie-Celik (openbaar onderwijs), motie-Yildirim e.a. (startersleningen), motie-Moti (gratis OV voor 65-plussers), motie-Verwijs (subsidiekader participatie), motie-Van Tijn (stadsburgerschap).

Diverse bespreekonderwerpen

Andere onderwerpen die aan de orde komen zijn: de Visie en Uitvoeringsprogramma Creatieve Economie, de planning en uitvoering van de Visie Voetbal Totaal, het aanwijzingsbesluit Rotterdam Airport en het bijbehorende milieu-effectrapport in het kader van de Luchtvaartwet.

Jaarverslagen

Tot slot bespreekt de gemeenteraad een aantal jaarverslagen: het Burgerjaarverslag 2006, het jaarverslag van de Algemene Bezwaarschriftencommissie 2006 en het verslag van werkzaamheden van de Gemeentelijke Ombudsman over 2006.

Bron: Griffie, 07-06-2007