Gemeente Roermond

Praktisch verkeersexamen 2007.

Aanstaande donderdag 14 juni vindt, evenals voorgaande jaren, weer het praktisch verkeersexamen voor de Roermondse basisscholen plaats. De leerlingen van groep zeven en/of acht gaan deze dag hun uiterste best doen om te slagen voor dit examen. Op 19 april jongstleden hebben reeds 515 schoolkinderen het theoretische gedeelte afgelegd.

Tussen 09.00 uur en 13.00 uur fietsen 453 leerlingen een traject van circa zes kilometer door de binnenstad van Roermond. Onderweg wordt het verkeersgedrag van de kinderen gecontroleerd en beoordeeld door hulpouders.

De organisatie van dit verkeersexamen ligt in handen van de Fietsersbond, afdeling
Midden-Limburg in opdracht van de gemeente Roermond.

Medewerkers van Stadstoezicht controleren vooraf de fietsen van de deelnemers. De scholieren starten op het Kloosterwandplein en wel om 09.00 uur. De laatste scholieren beginnen rond 13.00 uur aan de praktijkproef. In 25 minuten kan de route worden afgelegd.

Deze praktijkproef is een goede voorbereiding op de zelfstandige deelname aan het verkeer van de scholieren, die na de vakantie naar het voortgezet onderwijs gaan. Publicatiedatum: 07.06.2007 Bijgewerkt: 07.06.2007