Ingezonden persbericht


Delft kiest Creatieve Ambassadeurs

Het promoten van de Delftse creatieve industrie in binnen- en buitenland. Deze boeiende rol is voor tien enthousiaste ambassadeurs weggelegd. Op donderdag 14 juni worden de ambassadeurs verkozen en geïnstalleerd in het Meisjeshuis. Alle nieuwsgierigen zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

De installatie van de ambassadeurs maakt deel uit van een groter project van 4O & Co, dat tot doel heeft om creatieve ondernemers nader met de 4O's (Onderwijs, Onderzoek, Ondernemers & Overheid) te verbinden.

De ambassadeurs werken in het reguliere bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs of de wetenschap. Met hun talenten en bestaande contacten zullen zij meer bekendheid te geven aan de Delftse creatieve industrie.

De gelukkigen die door wethouder Merkx daadwerkelijk als ambassadeur worden geïnstalleerd, worden door middel van bedrijfsbezoeken, Ambassadors Meetings en lidmaatschappen va de Delftse creatieve branche organisaties intensief op de hoogte gehouden van de stand van zaken in de creatieve industrie. Om te zorgen voor een goede verbinding tussen Delft en de rest van de wereld, worden de ambassadeurs actief gepromoot voor bijeenkomsten in Nederland en Europa.

De bijeenkomst, die op 14 juni van 16.00 tot 19.00 uur plaatsvindt in Sociëteit Het Meisjeshuis, Oude Delft 112, wordt ingeleid door twee sprekers die op enthousiaste wijze een ambassadeursrol vervullen. Roos Prommenschenckel, Mis(s) 2006 en bekend van het tv programma Mis(s) Verkiezing van de TROS, vertelt over haar hectische en leerzame ervaringen als ambassadrice van Onbeperkt Nederland. Vervolgens vertelt Abke Geels over haar ambassadeurschap voor Dutch Design in Development, een organisatie die Nederlandse creatieve dienstverleners koppelt aan producenten in ontwikkelingslanden.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen. Zij kunnen zich aanmelden via


Deelname is gratis voor leden van Sociëteit Het Meisjeshuis. Voor niet-leden bedragen de kosten voor deelname (en catering) ¤ 25 per persoon.

Noot voor redacties,