Gemeente Spijkenisse


Officiele installatie Adviesraad Wmo in stadhuis

11 juni 2007

Wethouders Hanneke Hamerslag en Marjolijne Lewis installeren op donderdag 14 juni de nieuwe Wmo Adviesraad. De raad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente over het gemeentelijk Wmo-beleid. Ook heeft de Adviesraad een taak in het bevorderen van de samenwerking tussen partijen die te maken krijgen met maatschappelijke ondersteuning. Tenslotte heeft de Adviesraad tot taak ontwikkelingen en knelpunten te signaleren en deze aan te kaarten bij de gemeente.

De raad bestaat uit tien leden en een onafhankelijk voorzitter. De samenstelling van de adviesraad Wmo is zoveel mogelijk een afspiegeling van doelgroepen die te maken hebben met maatschappelijke ondersteuning. De werkterreinen van de adviesraad zijn ouderen, gehandicapten en chronisch zieken, wijk- en bewonersverenigingen, mantelzorgers en vrijwilligers. Ook geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke opvang, mensen met een verstandelijke beperking en minderheden zijn vertegenwoordigd in de adviesraad.

De Wmo Adviesraad volgt het Adviesorgaan Wmo op. Dit adviesorgaan is in april 2005 door de gemeente tijdelijk voor twee jaar ingesteld om adviezen te geven bij de voorbereiding op de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning. Sinds 1 januari 2007 zijn gemeenten verplicht om een adviesraad in te stellen.

Meedenken?
Omdat de Adviesraad de gemeente adviseert over de nieuwe wet is het van belang dat ook de inwoners van Spijkenisse hun mening kunnen laten horen. Op de website van de Adviesraad kunnen opmerkingen en ideeën op het forum geplaatst worden.

Schriftelijk of telefonisch contact met de Adviesraad: tel: (0181) 78 53 10
e-mail: info@wmospijkenisse.nl
Post:
Wmo Adviesraad t.a.v. mw. V. Schop
Postbus 25
3200 AA Spijkenisse

Let wel: de Adviesraad behandelt geen individuele klachten. Hiervoor kunt u naar 't Spil aan de P.J. Bliekstraat 4a. 't Spil verwijst u zonodig door naar de juiste instantie.