Gemeente Soest

Huiselijk geweld

Datum: 11/06/2007

45% van de Nederlandse bevolking krijgt ooit met huiselijk geweld te maken

Donderdag 14 juni voorlichtingsbijeenkomst over huiselijk geweld

De gemeente Soest organiseert op donderdag 14 juni een voorlichtingsbijeenkomst over huislijk geweld. De bijeenkomst is met name bedoeld voor lokale professionals zoals leerkrachten, huisartsen, hulpverleners en leiders kinderopvang.

Verschillende sprekers van Amant, Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld en adviesbureau Van Montfoort gaan onder andere in op het thema 'privacy/ beroepsgeheim en het melden van huiselijk geweld'. De bijeenkomst is in De Rank aan de Soesterbergsestraat in Soest en begint om 16.00 uur.

Hulp van lokale professionals

Van 16 april tot eind mei is de landelijke campagne tegen huiselijk geweld geweest met als titel "Nu is het genoeg. Help jezelf, help een ander". Huiselijk geweld is een groeiend maatschappelijk probleem. Jaarlijks worden veel kinderen, vrouwen, mannen en ouderen het slachtoffer van huiselijk geweld.

Vandaar dat verschillende gemeenten in de regio Eemland Noord (Baarn, Bunschoten, Eemnes en Soest) hun krachten hebben gebundeld. Zij hebben samen met regionale hulpverleningsinstanties, politie en het Openbaar Ministerie een convenant ondertekend om het huiselijk geweld in de regio Eemland Noord te stoppen en/of terug te dringen. Daar is de hulp van lokale professionals zoals leerkrachten, huisartsen, hulpverleners, leiders kinderopvang enzovoorts ook voor nodig.

Zij worden dan ook nadrukkelijk uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen. In de gemeente Soest is er sprake van 116 slachtoffers. In Baarn, Eemnes en Bunschoten zijn dat resp. 41, 16 en 47.

Aanspreekpunt

Het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld (ASHG) voor de regio Eemland Noord en Zuid en Heuvelrug is gevestigd in Amersfoort. Dit is het eerste aanspreekpunt voor (hulp)vragen over huiselijk geweld.

Wanneer u vragen heeft of hulp of advies nodig heeft kunt u bij dit steunpunt terecht. Alle meldingen worden vertrouwelijk behandeld. Daarnaast is een tweewekelijks casuïstiek overleg over huiselijk geweld. In dit overleg worden de diverse meldingen besproken en toegeleid naar diverse instanties.

Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldeemlandheuvelrug.nl of bel met: 0900 -6667776 (lokaal tarief)

Lees de gehele of een geselecteerde tekst voor.