Persuitnodiging: 14 juni - bijeenkomst nieuw wooncomplex Delft 11.06.2007 / 10:48 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vestia groep

Vestia groep
http://www.vestia.nl/

Domotica voorziet in zorg- en comfortbehoefte van bewoner

DELFT: De projectorganisatie Vermeertoren Delft onthult op 14 juni a.s. een nieuw wooncomplex. Bij de realisatie van de zogeheten Vermeertoren heeft de toepassing van ICT een belangrijke bijdrage geleverd om zorg en comfort af te stemmen op de behoefte van de bewoners. Het toepassen van domotica laat zien dat er meer mogelijk is op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Het is voor het eerst dat een dergelijk project is gerealiseerd in de gemeente Delft. De successen en leermomenten vormen een belangrijke basis voor toekomstige mogelijkheden op het gebied van zorg. De partijen die in dit project deelnemen nodigen u graag uit voor een bijeenkomst waarin het resultaat wordt besproken.

De Vermeertoren in Delft biedt prachtige woonruimte (zowel koop- als huurappartementen) aan gebruikers met verschillende zorg- en comfortbehoeften. Het is het resultaat van een goede samenwerking tussen woningcorporatie Vestia Delft, zorginstellingen Pieter van Foreest en Careyn en ondernemersorganisatie UNETO-VNI. Deze partijen hebben de handen ineengeslagen om domotica (geïntegreerde ICT, installaties en techniek) in te zetten als vertrekpunt bij het ontwikkelen van duurzame zorg- en comfortoplossingen in woningen. Daarbij kan het toepassen van domotica kostenbesparingen opleveren in de zorg omdat er efficiënter kan worden omgegaan met het inzetten van zorgpersoneel e.d. Techniek, zoals elektronische deurontgrendeling of een beeld/spraakverbinding, maakt dat men langer zelfstandig kan wonen. De techniek kan eenvoudig worden aangepast op veranderende behoeften van bewoners en de zorg van buitenaf kan hierop worden afgestemd.

In de ontwikkelingsfase van dit project is de kennis van de deelnemende organisaties en de behoefte van de toekomstige bewoners samengebracht. Hieruit is een programma van eisen samengesteld dat is vertaald in duurzame technische oplossingen. Het resultaat hiervan is vanaf heden te bezichtigen in de Vermeertoren. De betrokken partijen willen u dan ook graag uitnodigen voor een bijeenkomst waarin wordt onthuld hoe dit vooraanstaande project tot een succes heeft kunnen komen en zelfs is genomineerd voor een Nederland Breedbandland award.

U bent van harte welkom om het resultaat te bekijken op 14 juni 2007. We nodigen u uit om een programma bij te wonen in de Altena Hoeve, Kasteelwerf 1 - 2613 AZ, te Delft waarna u de Vermeertoren kan bekijken. U bent welkom vanaf 13:30 uur tot 17:00 uur. Uiteraard wordt u ontvangen met een hapje en een drankje. Het programma kunt u opvragen bij de betreffende contactpersonen die onderaan dit bericht zijn vermeld.

Graag vernemen wij of wij mogen rekenen op uw komst en of u belangstelling heeft voor een interview met een of meer van de sprekers. U kunt uw komst kenbaar maken aan Ingrid Wijnen, T 079-3250606 of i.wijnen@uneto-vni.nl. Voor het regelen van een interview verzoeken wij contact op te nemen met de desbetreffende organisatie. Zie hier onder:

//////