Gemeente Wervershoof


Wethouder Wilms start Zomersoos

11 jun 2007
Wethouder Ria Wilms opent aanstaande donderdag om 14.00 uur de zomersoos. Anita Vis zal ter omlijsting hilarische verhalen van vroeger vertellen.
In de maanden juni, juli en augustus organiseren de ouderenbonden, verzorgingshuis St. Jozef/De Omring, scc De Schoof samen met Stichting Welzijn Ouderen West-Friesland en een aantal andere partners negen activiteiten in de gemeente: de Zomersoos.

De activiteiten zijn speciaal bedoeld voor senioren en mensen met een mobiliteitsbeperking. Met name deze groep blijkt in de zomermaanden vaak verstoken te zijn van ontspanning en de mogelijkheid elkaar te ontmoeten.
De start van deze serie activiteiten zal worden verricht door wethouder Ria Wilms. Zij zal tijdens de openingsactiviteit aanstaande donderdag 14 juni een openingswoordje doen en daarmee dit belangrijke initiatief in onze gemeente ondersteunen. Het programma zal deze middag worden voortgezet met een optreden van vertelster Anita Vis in Westfries kostuum die iedereen zal vermaken met hilarische verhalen van vroeger, geassisteerd door haar vermaarde koffer met bijzondere kledingstukken.

U bent van harte welkom op donderdag 14 juni, recreatiezaal verzorgingshuis St. Jozef, 14.00 - 16.00 uur, toegang EUR 2,50 inclusief koffie/thee + versnapering.

P r o g r a m m a Z o m e r s o o s

Zwaagdijk-oost / Onderdijk / Wervershoof

Donderdag 14 juni: Wervershoof, recreatiezaal St. Jozef

Verhalenvertelster Anita Vis komt in Westfriese kleding verhalen vertellen uit vroeger en heden voorzien van haar vermaarde koffer met hilarische voorwerpen. Aansluitend Bingo met kleine maar gewaardeerde prijsjes.

Woensdag 20 juni: Zwaagdijk-oost, Dorpshuis

Een ontspannende middag met diverse spelletjes, koetelen met dorpsgenoten en onverwachte ontmoetingen. Uiteraard koffie/thee en iets lekkers.

Donderdag 28 juni: Onderdijk, Dorpshuis De Onderdijker

Een middag met KIENEN, vol ontmoetingen met mooie prijsjes en interessante
dorpsgenoten.

Donderdag 12 juli: Wervershoof, recreatiezaal St. Jozef

Een unieke ontmoeting in beeld&geluid met De Jantjes. Maak kennis met de matrozen Schele Manus en Dolle Dries en hun vrouwen Jans en Blonde Greet. Meezingen met onsterfelijke liedjes in zwart/wit en als extra een live-optreden van het accordeonduo Koomen& Koomen.

Woensdag 18 juli: Zwaagdijk-oost, Dorpshuis

Stuif eens binnen en ga sjoelen, kaarten, Rummykub spelen of ouderwets kletsen met dorpsgenoten met verhalen van vroeger. Koffie/thee en iets lekkers knabbelen.

Donderdag 26 juli: Onderdijk, met vertrek vanaf Dorpshuis De Onderdijker Een bijzondere kunstexcursie naar de Beeldentuin van Nic. Jonk in de Schermer. Voor deze excursie is opgave vooraf noodzakelijk. Zie verder onder: belangrijke informatie

.

Donderdag 9 augustus: Wervershoof, recreatiezaal St. Jozef

In samenwerking met het Poldermuseum vertelt Jack Sijm in authentiek tuinderskostuum originele verhalen met daarbij behorende voorwerpen uit het museum. Een prachtige gelegenheid om ook uw belevenissen van vroeger daarbij te voegen.

Woensdag 15 augustus: Zwaagdijk-oost, Dorpshuis

Een laatste mogelijkheid om in de zomermaanden eens kennis te maken met die andere
Dorpsbewoners die net als u het gezellig vinden om samen met elkaar een kaartje te leggen, te sjoelen of zomaar wat bij te kletsen.

Donderdag 23 augustus: Onderdijk, Dorpshuis De Onderdijker

John Duphey uit Ghana vertelt op beeldende wijze over de Christelijke en Islamitische gezichten van dit Afrikaanse land. Verhalen van ver worden hierdoor dichtbij gebracht.

Woensdag 15 augustus: Zwaagdijk-oost, Dorpshuis

Een laatste mogelijkheid om in de zomermaanden eens kennis te maken met die andere dorpsbewoners die net als u het gezellig vinden om samen met elkaar een kaartje te leggen, te sjoelen of zomaar wat bij te kletsen.

Belangrijke informatie:

Alle middagen zijn van 14.00-16.00 uur. Kosten EUR 2,50 inclusief koffie/thee + versnaperingen. Toegankelijk voor alle senioren uit alle drie de dorpskernen.

Voor de excursie naar de Beeldentuin op 26 juli (max. 30 pers.) zijn de kosten EUR 5,- (inclusief vervoer) en dient u zich tijdig en vooraf op te geven bij mevr. L. Haakman tel.: (0228) 583138

Bent u mobiel wat beperkt maar wilt u toch deelnemen aan de activiteiten en ook eens op bezoek bij uw dorpsgenoten in een andere dorpskern, maak dan gebruik van de diverse vervoersmogelijkheden. Voor opgave en ook aanvullende informatie over dit programma:

Onderdijk: tel.: (0228) 581631

Wervershoof: (0228) 581442 of 06-12322702

Zwaagdijk-oost: (0228) 582435 of 581300

Reserveer tijdig om verzekerd te zijn van vervoer op maat!

Dit programma is mogelijk gemaakt dankzij samenwerking tussen Poldermuseum / Gemeente ouderenbond KBO / De Omring-St. Jozef / scc De Schoof / Stg. Welzijn Ouderen West-Friesland

Ons adres: Raadhuisplein 1 1693 EA Wervershoof info@wervershoof.nl Telefoon: 0228-587171