Debat in Nieuwspoort: Op weg naar een nieuw Europees verdrag

11.06.2007 / 15:20 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Europees parlement den haag

Europees parlement den haag

Op weg naar een nieuw Europees verdrag

Op 14 juni organiseert de Vereniging van Europese Journalisten (VEJ) in samenwerking met het Bureau Europees Parlement een debat in Perscentrum Nieuwspoort (Den Haag) over een nieuw Europees verdrag. Een week later, op 21 en 22 juni, zullen de Europese regeringsleiders zich namelijk tijdens de Europese top over deze kwestie beraden. Aan het debat doen de Europarlementariërs Jan Marinus Wiersma (PvdA), Esther de Lange (CDA), Jules Maaten (VVD) en Erik Meijer (SP) en de Tweede Kamerleden Boris van der Ham (D66), Joël Voordewind (Christen Unie) en Mariko Peters (Groen Links, onder voorbehoud) mee.
De parlementariërs debatteren onder andere over de plannen van de Franse president Sarkozy voor een vereenvoudigde grondwet en het recente advies van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid over een mogelijk prereferendum.

Locatie: Perscentrum Nieuwspoort
Aanvangstijd: 17.00 uur, borrel na afloop
Aanmeldingen: k.j.vankesteren@pszvs.nl

Voor aanvullende informatie kunt u zich wenden tot de VEJ Sectie Nederland, Secretariaat Kees Jan van Kesteren via Pauw Sanders Zeilstra Van Spaendonck, tel 070 356 39 22, email k.j.vankesteren@pszvs.nl.